Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

În luna iulie, jandarmii din Alba nu au avut concediu: Au participat la peste 800 de misiuni și au aplicat amenzi în valoare de 34.100 de lei

Publicat

Luna iulie nu a fost una de concedii pentru jandarmii din Alba care au intervenit în această perioadă în peste 800 de misiuni. Scopul lor a fost acela de amenține ordinea și siguranța publică iar acțiunile jandarmilor s-au concretizat prin aplicarea unor amenzi în valoare de 34.100 de lei pentru nerespectarea prevederilor legale de căre cetățeni.

În luna iulie, Jandarmeria Alba a desfăşurat misiuni, atât independent cât şi în cooperare cu Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba, pe timpul cărora s-a acţionat în vederea creşterii gradului de siguranţă al cetăţenilor. Acţiunile efectivelor de jandarmi s-au derulat în zonele de interes operativ din municipiile, oraşele, comunele şi satele din judeţ şi s-au concentrat atât pentru menţinerea ordinii publice în staţiunile montane şi pe traseele turistice adiacente, în zona târgurilor, pieţelor şi discotecilor cât şi pentru asigurarea ordinii în incinta unităţilor de magistratură şi siguranţei participanţilor la manifestările cultural artistice de amploare (Târgul de fete”, ediţia 2012).

Totodată, efectivele de jandarmi au acţionat pentru prevenirea unor incidente pe timpul a două manifestări publice de protest şi au fost angrenate în planul unic întocmit la nivelul judeţului în vederea prevenirii apariţiei unor evenimente negative pe timpul referendumului din 29 iulie.

Contribuţia adusă la prezervarea climatului normal de securitate al comunităţii s-a concretizat prin executarea a 807 misiuni, dintre care: 327 misiuni de menţinere a ordinii publice, 258 misiuni de asigurare a ordinii publice, 89 de acţiuni de intervenţie la solicitări primite prin intermediul numărului unic de urgenţă „112”, 19 acţiuni în cooperare alte instituţii, 41 de misiuni de punere în aplicare a mandatelor de aducere a unor persoane implicate în procese aflate pe rolul instanţelor de judecată sau în anchete derulate la nivelul parchetelor şi 73 de misiuni de asigurare a pazei si protecţiei transporturilor de bunuri, valori, înscrisuri şi produse cu caracter special care, potrivit legii, prezintă un grad de pericol ridicat şi necesită condiţii speciale de siguranţă.

Tulburarea ordinii şi liniştii publice, provocarea ori participarea efectivă la scandal a unor persoane în locuri sau localuri publice, consumul de băuturi alcoolice în locuri publice sau săvârşirea în public de fapte, acte sau gesturi obscene, proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare, de natură să provoace indignarea cetăţenilor, furturi diverse şi agresiuni sunt doar câteva dintre faptele pentru care jandarmii au aplicat sancţiuni în luna iulie.

Au fost aplicate 69 de avertismente scrise, 82 de amenzi contravenţionale în valoare totală de 34100 lei şi au fost constatate 7 infracţiuni (4 independent şi 3 în cooperare cu Poliţia), fiind efectuate actele premergătoare începerii urmăririi penale pe numele a 7 conjudeţeni. Totodată, au fost ridicate în vederea confiscării şi depuse în camera de corpuri delicte a Jandarmeriei Alba bunuri în valoare de 3480 de lei.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax