Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

În MAI: Spectacole ale Operei Naționale din Cluj-Napoca, la Alba Iulia. Povestea muzicală a lui „Hänsel și Gretel” și tragedia „Carmen”

Publicat

Luna mai aduce la Alba Iulia câteva spectacole ale Operei Naționale din Cluj-Napoca. Primăria Alba Iulia a inițiat o relație de colaborare cu Opera Națională Română Cluj-Napoca prin care instituiția de cultură va aduce la Alba Iulia o serie de concerte eveniment. Primarul Mircea Hava a avut recent o întâlnire cu directorul operei din Cluj-Napoca, prestigiosul tenor Marius Budoiu, dar și cu echipa tehnică, în dorința de a creiona un portofoliu de spectacole pentru următoarea perioadă. Colaborarea vizează în mod clar stimularea interesului albaiulienilor pentru formule culturale contemporane, puse în scenă de muzicienii și soliștii operei din Cluj-Napoca.

Alba Iulia va avea parte în acest început de vara de o premiera absolută la nivel național: montarea în aer liber a spectacolului de operă AIDA, de Verdi.

Până atunci, duminică, 11 mai, de la ora 17.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor Alba- Iulia, copiii îi vor putea vedea pe zglobii Hänsel şi Gretel în povestea muzicală după fraţii Grimm, ce le poartă numele. Basmul îndrăgit al copilăriei tuturor, pus pe muzica lui Engelbert Humperdinck, îi va purta pe cei mici printre desişurile pădurii, căsuţa de turtă dulce a Vrăjitoarei şi bagheta magică a Zânei Zorilor, fiind un spectacol potrivit pentru a fi urmărit . Alături de vocile veselilor artişti Alexandra Hordoan, Simona Baltog, Daniela Mureşan Chişbora, Horaţiu Ruşti, Liza Kadelnik şi Ioana Dan, spectacolul va fi completat de plăcutul acompaniament la pian al Adelei Bihari, iar regia artistică e semnată de Diana Todea. Spectacolul are o pauză. Inrarea este libera.

Joi, 15 Mai, ora 18.00, la 139 de ani de la premiera pariziană, „Carmen” opera muzicală a lui Georges Bizet va prinde viaţă pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor Alba-Iulia, printr-un spectacol ritmat de balet, intepretat de Opera Națională Română Cluj-Napoca.

Povestea tragică de iubire care a impresionat generaţii întregi, o are ca protagonistă pe frumoasa şi îndrăzneaţa Carmen, lucrătoare într-o fabrică de ţigări din Sevilla, care se îndrăgosteşte pasional de soldatul Don José. Emoţiile şi marea pasiune dintre cei doi sunt însă spulberate de apariţia viteazului şi cuceritorului Escamillo.

Jucat pentru prima dată la „Opéra Comique” din Paris, pe data de 3 martie 1875, libretul s-a constituit într-un spectacol de vastă adresabilitate pentru publicul din întreaga lume. Baletul surprinde o senzuală şi efervescentă Carmen, prinsă dramatic între două iubiri pasionale, cea a soldatului Don José şi a toreadorului Escamillo. Lanţul întâmplărilor plasează spectatorii în antrenanta poveste din Sevilla, cu intrigi şi trădări, unde adorata Carmen renunţă la dezertorul Don José, în favoarea toreadoului, declanşând răzbunarea supremă a primului. Acest cadru aduce pe scena Operei Naţionale Române din Cluj-Napoca o distribuţie importantă, formată din Anamaria Boancă, Lucian Bacoiu, Dalia Costea, Mircea Baritchi, Dan Orădan, Liana Taloş, Radu Sântimbrean, Valentin Mihăilă, Monica Pintea Martin, Daniel Moga, Marius Toda şi Mircea Cădariu. Scenariul de balet este realizat de Emil Strugaru, iar coregrafia se află sub semnătura lui Adrian Mureşan.

Spectacolul începe la ora 18.30 şi se încheie în jurul orei 21.00. Invitațiile în regim de gratuitate vor putea fi ridicate începând de vineri, 9 mai, de la Casa de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia.

„Vă aşteptăm la o seară ritmată de balet, cu iz spaniol şi accente fermecătoare de şatră gitană!”, au transmis reprezentanții primăriei.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. tica

    miercuri, 07.05.2014 at 15:02

    Si biletele cand se pun in vanzare ?!!!! Ce oras de topi ,cand vine un spectacol in cetate numai ei ….

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax