Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

În martie: Alba Iulia devine capitala șahului internațional. Competiții cu sute de participanți și maeștri de renume mondial

Publicat

sahMunicipiul Alba Iulia va fi în luna martie gazda mai multor turnee șahiste naționale și internaționale. Evenimentul central va fi Openul International de Șah al României, organizat în premieră la Alba Iulia de Federația Română de Șah și CSU Alba Iulia și care va fi un turneu select, având drept de participare doar jucătorii cu rating FIDE peste 2300 și juniori cu rating FIDE peste 2200. Deja au confirmat participarea 7 mari maeștri internaționali, 4 maeștri internaționali și 8 maeștri FIDE din Moldova, Ucraina, Ungaria, Portugalia și România. Al eveniment se  așteaptă un număr de 40-50 de participanți din 7-8 tări, deoarece înscrierile au început doar de o săptămână. Turneul de la  Alba Iulia va avea loc în perioada 16-23 martie, în paralel cu acesta urmând să se desfășura și Openul Județului Alba la șah clasic, la care vor participa jucători care nu îndeplinesc condițiile de participare în turneul international.

O șansă de a se confrunta cu marii maeștri internaționali o vor avea și jucătorii amatori, cu condiția să se claseze pe unul dintre primele trei locuri la Openul Județului Alba la șah rapid, competiție care va fi găzduită de Hotelul Transilvania din Alba Iulia în data de 6 martie, începând cu orele 15.

Jucătorii care nu reușesc calificarea în turneul internațional principal, se vor putea afla față în față cu marii maeștri prezenți la Alba Iulia în Openul International al României, proba de blitz, care se va desfășura în data de 20 martie începând cu orele 10.00 și în care înscrierea nu este condiționată decât de plata taxei de participare.

Cel mai mare număr de participanți este așteptat la “Memorialul Mihail Breaz”, un turneu pentru elevi și preșcolari organizat în memoria regretatului maestru Mihail Breaz și găzduit de Școala gimnazială „Avram Iancu” din Alba Iulia în data de 19 martie începând cu orele 14.00. La acest turneu organizatorii mizează pe prezența a 150-200 de copii din județul Alba, dar și din alte județe, posibil chiar din străinătate. În cadrul acestui turneu vor exista grupe pentru copii legitimați cu rating național și grupe pentru copii începători. Grupele turneului vor avea denumiri cu tematica istorica (Apulum, Traian, Gemina etc.), iar copiilor din alte localități care vor fi prezenți la turneu organizatorii le pregătesc și un tur turistic al municipiului Alba Iulia.

Tot pentru copiii care iubesc șahul, dar și pentru cei care nu cunosc încă sportul minții, organizatorii pregătesc și alte surprize. Pe durata openului internațional copiii albaiulieni vor putea asista gratuit la lecții deschise de șah și vor putea să joace șah pe o tabla gigant de 3x3m, iar cei mai cuminți dintre copiii care vor asista la rundele turneului vor primi cărti, broșuri și reviste de șah.

“Cele cinci turnee pentru șahiștii de toate vârstele, profesioniști și amatori, vor transforma municipiul Alba Iulia în capitala șahului romanesc în luna martie. Îi așteptăm alături de noi pe toți albaiulienii care doresc sa sprijine organizarea festivalului șahist, pentru a demonstra împreună Federației Române de Șah ca Alba Iulia merită să organizeze Openul International al României și în anii următori. Deja contam pe sprijinul mai multor parteneri.” a declarat Marius Ceteraș, directorul de turneu din partea F.R.Șah

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax