Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

În OCTOMBRIE: Cursuri de formare pentru meseria de ospătar în unitățile de alimentație, organizate de AJOFM Alba

Publicat

ajofm alba sediu

ajofm alba sediuAJOFM Alba intenţionează să organizeze în octombrie cursuri de formare pentru meseria de ospătar (chelner) în unități de alimentație. Acestea se vor desfăşura în două serii pentru 41 de persoane. Comparativ, la nivel naţional, vor fi organizate cursuri pentru lucrător în comerţ, bucătar sau frizer, la care vor participa peste 3.700 de persoane.

La nivel naţional, meseriile cele mai solicitate pentru care se vor organiza programe de formare profesională, în perioada menţionată sunt lucrător în comerţ, bucătar, frizer, coafor, manichiurist, pedichiurist, operator introducere validare şi prelucrare date, ospătar, vânzător în unitaţi de alimentaţie, comunicare în limba engleză, inspector (referent) resurse umane, contabil, patiser.

Judeţele în care, în luna octombrie, se vor organiza cele mai multe cursuri, cu număr mare de participanţi sunt: Bihor şi Olt (câte 210 persoane), Covasna (193), Iaşi (175) şi Dâmboviţa (168).

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Alba organizează programe de iniţiere, calificare, recalificare, perfecţionare şi specializare a persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă. La aceste cursuri pot participa contra cost și persoanele care au loc de muncă şi, din diferite motive, doresc schimbarea acestuia.

Persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă şi care beneficiază în mod gratuit de servicii de formare profesională au următoarele drepturi: să beneficieze de pregătire teoretică şi practică pe toată durata cursului; să beneficieze de rechizite şi materiale de instruire şi să primească în folosinţă manuale; să beneficieze de consultaţii medicale, analize medicale şi teste necesare frecventării cursului; să beneficieze, pentru traseul de la domiciliu la unitatea de pregatire, de abonament gratuit pe mijloacele de transport în comun sau, după caz, de decontarea cheltuielilor de transport, pentru cel mult 4 deplasări în cursul unei luni, dacă nu se pot deplasa zilnic la unitatea de pregătire, în condiţiile prevăzute de reglementările în vigoare pentru salariaţii instituţiilor publice şi regiilor autonome cu specific deosebit, pe perioada delegării şi deplasării în altă localitate, precum şi în cazul deplasării, în cadrul localităţii, în interes de serviciu;

Persoanele care beneficiază de servicii de formare profesională gratuite şi se încadrează în muncă, potrivit legii, pot beneficia în continuare, până la finalizarea programului de formare profesională început, de serviciile de formare profesională gratuite la care aveau dreptul dacă nu s-ar fi angajat.

Acte necesare înscrierii la cursurile de formare profesională

1. Recomandare de la compartimentul de consiliere A.J.O.F.M. Alba

2. Certificat de naştere original si copie

3. Buletin/carte de identitate original şi copie

4. Acte studii original şi copie

5. Adeverinţă medicală de la medicul de familie, cu menţiunea: “Apt pentru meseria…”

6. Certificat de căsătorie original şi copie (dacă este cazul).

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax