Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

În perioada aprilie – iunie, campanie online pentru elevi, „Tu stii ce drepturi ai ?”. Tinerii sunt informaţi despre drepturile lor şi cum pot reclama încălcarea acestora

Publicat


elevi

elevi 1Consiliul Național al Elevilor va desfășura în perioada aprilie-iunie o campanie online de informare a elevilor referitoare la drepturile acestora, intitulată „Tu stii ce drepturi ai ?”. O dată pe săptămână, un drept din statutul beneficiarilor primari ai educației, prevăzut în cadrul Regulamentului de Organizare și Funcționare a Unităților de Învățământ Preuniversitar va fi abordat şi explicat într-o manieră accesibilă tinerilor.

Elevii pot accesa informațiile urmărind, pe întreaga perioadă de derulare a campaniei, paginile de promovare ale Consiliilor Școlare, Județene, Regionale dar şi pagina principală a Consiliului Elevilor (consiliulelevilor.org) şi pe edu.ro.

Consiliul Naţional al Elevilor dorește ca prin implementarea acestui proiect în unitățile de învațământ de pe teritoriul României să reușească sa îmbunătățească sistemul educațional, făcându-i pe toți tinerii implicați in actul educațional să iși cunoască mai bine drepturile si îndatoririle.

Astfel, Consiliul Elevilor consideră că o informare corecta a elevilor, părinților si cadrelor didactice va ajuta la relaționarea dintre toate părțile implicate, putând fi evitate posibile încălcări ale regulamentului şi gestiona mai bine eventualele inconveniente.

,,Faptul că ne aflăm la mai bine de patru luni de la intrarea în vigoare a noului Regulament și că o bună parte din  elevii din România  nu doar că nu cunosc prevederile acestuia, dar nici faptul că există un nou document ce stabilește drepturile și obligațiile elevilor este alarmant.

Pilonii actului educațional și principiile sale, așa cum reies din art. 3 al Legii Educației Naționale, nu se vor fundamenta în sistemul de învățământ din România până în momentul în care beneficiarii direcți nu vor fi informați de drepturile și obligațiile lor cât și de natura, scopul, mecanismele sistemului educațional.

Din această cauză, am considerat necesar să demarăm o campanie în care elevilor să le fie prezentate în mod accesibil drepturile garantate și să știe să reclame orice încălcări ale acestora”, a declarat preşedintele Consiliului Naţional al Elevilor, Horia Oniţa.


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Proprietari de case din Alba Iulia, cercetați penal. Și-au racordat ilegal locuințele la rețeaua de apă potabilă

Publicat

Doi proprietari de case din Alba Iulia s-au ales cu dosare penale după ce Poliția a descoperit că imobilele erau racordate ilegal la rețeaua de apă potabilă. Aceștia sunt cercetați pentru furt. Au fost identificați în urma unei acțiuni a Poliției, împreună cu reprezentanții Apa CTTA. Citește și FOTO: RAZIE în Alba Iulia, cartierul Lumea […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

A furat scule din autoutilitarele unei firme de telecomunicații. Bărbat din Șona, reținut la Alba Iulia

Publicat

catuse

Un bărbat din Șona, dar care locuiește fără forme legale la Alba Iulia, a fost reținut de Poliție, fiind cercetat pentru furtul unor scule din autospecialele unei societăți comerciale specializată în servicii de telecomunicații. Este vorba despre un bărbat de 35 de ani, cercetat pentru săvârșirea a două furturi de scule. Potrivit IPJ Alba, în […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Tânăr din Zlatna, beat la volan, pe străzile din Alba Iulia. S-a ales cu dosar penal

Publicat

Un tânăr de 28 de ani, din Zlatna a fost prins miercuri, 16 octombrie, în jurul orei 23.30, de polițiștii rutieri din Alba Iulia, în timp ce conducea un autoturism, pe B-dul Republicii din municipiu, fiind sub influența băuturilor alcoolice. Potrivit IPJ Alba, în urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de […]

Citește mai departe
Publicitate

CUGIR

Scandal într-un local din Cugir. Un tânăr reținut, după ce ar fi bătut un bărbat cu pumnii și picioarele

Publicat

politie noaptea

Un scandal a avut loc într-un local din Cugir, în seara zilei de 12 octombrie. Potrivit polițiștilor care anchetează cauza, un  tânăr de 33 de ani, l-ar fi bătut cu pumnii și picioarele pe un alt bărbat de 52 de ani. Bărbatul care a provocat scandalul, a fost reținut pentru 24 ore și este cercetat […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate