Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

În perioada sărbătorilor pascale, inspectorii DSVSA Alba au controlat 112 unități comerciale. Sancțiuni de peste 10.000 de lei

Publicat

dsv În perioada sărbătorilor pascale, inspectorii din cadrul DSVSA Alba au controlat 112 unități comerciale și au aplicat u20 de sancțiuni în valoare de 10.320 de lei.

Printre abaterile pentru care au fost sancționate unitățile se numără comercializarea produselor alimentare în spații neaprobate sanitar veterinar, etichetarea necorespunzatoare a produselor sau depozitarea ouălor de consum în condiții necorespunzătoare de temperatură.

Pentru deficiențele constatate în cele 112 unități supuse supravegherii și controlului sanitar veterinar din județ, inspectorii din cadrul DSVSA Alba cu atribuții de control au aplicat în perioada premergătoare Sărbătorilor Pascale un număr de 20 sancțiuni contravenționale, în valoare totala de 10.320 lei și au fost aplicate două avertismente.

Abaterile de la nerespectarea normelor de igienă și siguranța alimentară pentru care au fost aplicate acește sancțiuni au fost nerespectarea normelor privind comercializarea produselor alimentare în spații neaprobate sanitar veterinar, etichetarea necorespunzatoare a produselor, manipularea produselor alimentare cu încălcarea normelor sanitar veterinare, nerespectarea normelor privind întreținerea spațiilor de prelucrare și depozitarea necorespunzatoare a produselor alimentare, depozitarea ouălor de consum în condiții necorespunzatoare de temperatură.

Inspectorii de specialitate din cadrul DSVSA Alba vor continua acțiunile de supraveghere și control și în perioada următoare, pentru verificarea respectării condițiilor sanitare veterinare din târgurile de animale, piețele agroalimentare, unitățile de comercializare a produselor alimentare de origine animală (carmangerii, măcelarii, magazine alimentare, supermartketuri etc.) precum și din unitățile de alimentație publică, de tipul restaurantelor, cantinelor, bufetelor.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate