Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

În plină grevă a profesorilor, salariile angajaților MAI vor fi majorate. Ce a stabilit ministerul după întâlnire cu sindicatele

Publicat

Ministerul Afacerilor Interne a comunicat, după întâlnirea cu sindicatele, că salariile și soldele angajaților din sistem vor fi majorate de la 1 iunie. Sindicatele MAI anunțaseră că vor protesta, astfel că le-au fost acceptate revendicările.

Erau programate proteste la sediile MAI – Ministerul Afacerilor Interne și Ministerului  Muncii, în zilele de 6, 7 și 8 iunie 2023.

În schimb, greva profesorilor continuă.

De la Cotroceni, reprezentanților profesorilor li s-a spus că de la 1 iunie nu se mai pot face creșteri salariale, conform liderului sindical Simion Hăncescu, potrivit edupedu.ro

Comunicatul MAI:

”La inițiativa ministrului afacerilor interne, Lucian Nicolae Bode, a avut loc astăzi, 30 mai 2023, la sediul MAI, o întâlnire de lucru între conducerea ministerului si reprezentanți ai sindicatelor din cadrul structurilor MAI.

Discuțiile au fost purtate pe două paliere, respectiv componenta salarială și cea referitoare la modificarea legii pensiilor militare.

Cu privire la componenta salarială s-a convenit ca, începând cu data de 1 iunie 2023, pentru soldele și salariile de funcție să fie aplicat nivelul acestora astfel cum este prevăzut de Legea-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice pentru anul 2022.

Acest lucru înseamnă că soldele și salariile de funcție vor fi majorate la nivelul acestora prevăzut de lege pentru anul 2022, începând cu drepturile salariale aferente lunii iunie, care se plătesc în luna iulie 2023.

Sporurile, avute în vedere la rectificarea bugetară

Referitor la indemnizații/sporuri și celelalte drepturi care compun veniturile salariale ale personalului militar și polițiștilor din cadrul MAI, s-a convenit ca acordarea acestora în integralitate, potrivit Legii-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, să fie avută în vedere la prima rectificare bugetară din acest an.

În privința legii pensiilor militare, proiect de act normativ aflat în dezbatere în Parlament, conducerea Ministerului Afacerilor Interne a informat reprezentanții sindicatelor prezenți la întâlnire de faptul că va susține toate amendamentele formulate și asumate de instituțiile din sistemul național de apărare, ordine publică și securitate națională, amendamente cu care sindicatele din MAI sunt de acord.

Conducerea Ministerului Afacerilor Interne își reafirmă disponibilitatea la dialog cu reprezentanții sindicatelor de la nivelul structurilor ministerului pentru a găsi soluții care să poată fi aplicate pentru rezolvarea tuturor problemelor existente în sistem, de la cele legate de salarizare până la cele de ordin logistic sau de condiții de muncă”.

Ministerul de Interne are circa 121.000 de angajați.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. pilu

    miercuri, 31.05.2023 at 11:37

    Dacă-i aşa se poate trage o concluzie.Ai ministru bun, rezolvi problema, dacă nu, faci grevă la nesfârşit. Ăia de unde or avea bani pentru majorare ?

  2. Angel

    vineri, 02.06.2023 at 10:37

    Se evita ieșirea concomitenta în stradă a mai multor categorii sociale. Ar conduce la o posibila răsturnare a guvernului..ciolanul..nu risca ei asa ceva. Asa că mazilit profesorii, restul SUNT CU NOI

  3. Nicu

    duminică, 04.06.2023 at 16:44

    Oare polițiști ,,merită” majorare de salariu?Pe vremea lui Ceaușescu îi vedeai zilnic în stradă,acum deloc!Au salarii mult prea mari,o grămadă de facilități(chirii plătite sau rată plătită pt.casă)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax