Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

În România, „prostia se plăteşte”: Din 2015, Ministerul Educaţiei Naţionale acordă burse în bani pentru elevii slab pregătiţi

Publicat

elevi

Ministerul Educaţiei vrea să ofere burse în bani elevilor care nu obţin nici măcar media 5 la admitere la liceu. Din 2015, doar elevii buni la învăţătură vor putea să se înscrie la liceu, ceilalţi fiind nevoiţi să urmeze cursurile unei şcoli profesionale. În schimbul „efortului” depus, fiecare elev slab pregătit va primi o bursă în valoare de 200 de lei.

Ministrul Educaţiei Naţionale îşi doreşte ca peste doi ani, doar elevii care obţin media de admitere 5 să urmeze cursuri liceale. Remus Pricopie, Ministrul Educaţiei, optează pentru păstrarea actualei formule de admitere, însă îşi doreşte ca elevii care obţin note mici la examenul de admitere la liceu, să fie trimişi la şcoala profesională.

Aşadar, toţi elevii care obţin media sub 5 vor primi o bursă în bani, în valoare de 200 de lei , în timp ce colegii lor care vor obţine note mari nu vor beneficia de nicio recompensă.

Sursa: România TV

Roxana CAZACU

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. Ciprian

    joi, 17.10.2013 at 14:06

    […] fiecare elev slab pregătit va primi o bursă în valoare de 200 de euro. […]Aşadar, toţi elevii care obţin media sub 5 vor primi o bursă în bani, în valoare de 200 de lei la momentul actual, în timp ce colegii lor care vor obţine note mari nu vor beneficia de nicio recompensă.

    Pana la urma sunt euro sau lei?

    • moderatorul de serviciu

      joi, 17.10.2013 at 15:11

      Scuze, s-a corectat. Multumim frumos @Ciprian

  2. Daria

    vineri, 18.10.2013 at 17:36

    Deci eu nu inteleg cum poate cineva sa initieze astfel de proiecte! De ce sa le dai bani celor slab pregatiti?! Ca daca vor sa invete invata si fara bani. Ce ratiune!!
    Macar sa le dea burse elevilor cu medii peste 9 si sa ii motiveze pe ceilalti sa invete mai mult!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax