Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

În România, sunt mai multe conexiuni de Internet fix decât cele de telefonie fixă. A crescut numărul utilizatorilor de la sate

Publicat

internet la sate În România, sunt 4,3 milioane de conexiuni de internet fix de bandă largă, iar peste jumătate dintre ele sunt foarte rapide. 52% sunt conexiuni care permit viteze de cel puţin 100 Mbps, ceea ce face ca România să fie în topul european în ceea ce privește ponderea conexiunilor de foarte mare viteză în numărul total de conexiuni.

Sunt însă şi zone albe, complet neconectate. Totuşi, datele ANCOM arată că anul trecut a crescut cu 6% numărul conexiunilor din ţară, iar avansul la sate este semnificativ.

În paralel, telefonia fixă dă înapoi. În România avem acum mai multe conexiuni de internet fix decât de telefonie fixă. Asta pentru că anul trecut numărul celor din urmă a scăzut cu 6%.

Utilizarea telefoniei fixeacontinuat să scadă pe parcursul anului 2015, înregistrându-se scăderi atât la nivelul numărului de linii de acces (-6%, până la 4,27 milioane) și, respectiv, la nivelul numărului de abonați (-6%, până la 3,71 milioane), cât și la nivelul traficului realizat de aceștia. La 31 decembrie 2015, rata de penetrare a telefoniei fixe la 100 locuitori era de 21,5%, iar rata de penetrare a telefoniei fixe la 100 gospodării înregistra valoarea de 46,5%.

Vezi ANCOM: Din 2015, peste jumătate dintre conexiunile la internet fix din România permit viteze de peste 100 Mbps

sursă: digi24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax