Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Incompatibilitate: Eugen Popa, fost preşedinte al CJ Alba, cu acţiune respinsă la Curtea de Apel Alba Iulia

Publicat

Curtea de Apel Alba Iulia a respins acţiunea fostului preşedinte al CJ Alba, Eugen Popa, de contestare a unui raport de evaluare al ANI, privind incompatibilitatea acestuia cu funcţia publică. Reamintim că agenţia a sesizat Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia şi pentru nerespectarea prevederilor legale privind conflictul de interese. Eugen Popa mai are la dispoziţie calea de atac a deciziei instanţei albaiuliene la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Eugen Popa, fostul preşedinte al CJ Alba până în 2004 a fost declarat incompatibil în acest an de ANI. Autoritatea a stabilit că, în perioada 2004-2008, s-a aflat în stare de incompatibilitate între funcţia de consilier judeţean şi derularea unor contracte de parteneriat cu „Aitrans” SA Aiud şi „Media Eveniment” SRL Aiud, în cadrul cărora el a fost acţionar şi cenzor, intrând astfel în conflict de interese.

Potrivit ANI, Popa a participat la deliberarea şi adoptarea de către CJ Alba, într-o şedinţă extraordinară, a hotărârii nr. 150/26 iunie 2008 privind aprobarea atribuirii serviciului de transport public judeţean de persoane prin curse regulate către SC „Aitrans” SA Aiud, societate în care el avea un interes patrimonial, ca urmare a calităţii de cenzor. În cazul societăţii „Media Eveniment” Aiud, care administrează un post de radio, ANI a stabilit că aceasta ar fi primit bani de publicitate de la CJ Alba. În prezent, Eugen Popa nu mai este, potrivit declaraţiei de avere, acţionar la societăţile „Aitrans” SA Aiud şi „Media Eveniment” SRL Aiud, având doar calitatea de cenzor la SC „Aitrans” SA Aiud.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. looky

    joi, 08.12.2011 at 18:03

    in sfarsit Jenucu(Popa Eugen) este agatat de ANI,se face dreptate mai greu dar sigur.Era si cazul sa fie agatat sobolanul asta comunist.Bravo ANI!!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax