Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

În timpul caniculei, temperatura în mașină poate fi mortală. NICIODATĂ nu lăsați copiii singuri în automobil

Publicat

c

Copiii sunt printre cei mai vulnerabili pe timpul caniculei, deoarece organismul lor nu face față temperaturilor ridicate la fel de bine ca al adulților. NICIODATĂ nu trebuie lăsați singuri în mașină, deoarece temperatura poate crește foarte mult într-o asemenea zi.

Conducătorii auto care se deplasează în timpul caniculei trebuie să ia o serie de măsuri preventive. Maşina trebuie echipată corespunzător, dar şi conducătorii auto sunt sfătuiţi să se adapteze condiţiilor de trafic.

Ce trebuie să facă:

să folosească corect sistemele de climatizare,

să se asigure că presiunea din pneuri este cea recomandată pentru sezonul cald,

să evite pe cât posibil călătoriile în jurul prânzului, în special persoanele în vârstă,

să nu conducă dacă sunt obosiţi.

Temperatura ridicată din habitaclul maşinii va accentua starea de oboseală ce se manifestă la început prin întârzierea reacţiilor, dificultate în concentrare, căscatul repetat, clipirea foarte deasă şi se termină cu adormirea la volan.

De asemenea, trebuie tratate cu toată atenţia reflexiile date de razele solare foarte puternice, din parbriz ori pe asfalt, reflexii ce pot crea dificultăţi neaşteptate celui de la volan, oferindu-i surprize neplăcute.

Se recomandă asigurarea unui confort termic prin utilizarea aerului condiționat, dar nu oricum, hidratarea corespunzătoare, verificarea constantă a nivelului de ulei și lichid de răcire, la fel ca și presiunea cauciucurilor.

Aerul condiționat trebuie să fie pornit după o aerisire de 30 de secunde pentru ca aerul cald din interior să iasă. Atunci când în autovehicul se regăsesc copii sau bătrâni, este recomandabil ca aceştia să fie protejaţi de razele directe ale soarelui.

c

Copiii nu vor fi lăsaţi să aştepte în interiorul autovehiculelor parcate la soare, iar transportul lor pe distanţe lungi în timpul caniculei nu se va efectua în vehicule fără posibilităţi de climatizare.

Sursă: radio Reșița

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax