Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

În WEEKEND: Balul Strugurilor și întâlnire pe Dealul Gutâiului, în cinstea lui Avram Iancu, în comuna Cricău

Publicat

Două evenimente vor avea loc în acest weekend în comuna Cricău, organizate cu scopul de a promova zona și obiceiurile specifice locului. Este vorba despre „Balul Strugurilor”, desfășurat sâmbătă, urmat duminică de un eveniment organizat în cinstea lui Avram Iancu.

Sâmbătă, iubitorii de petreceri și amatorii de muzică populară, sunt așteptați la Balul Strugurilor, organizat la Cricău, cu ocazia încheierii recoltei de struguri. Atmosfera va fi întreținută de o formație de muzică populară, iar ziua se va încheia cu o tombolă cu surprize.

Duminică, toți cei interesați sunt așteptați în Dealul Gutâiului, la Tibru, la evenimentul dedicat lui Avram Iancu. Manifestarea va începe la ora 10.00, cu o slujbă religioasă, după care, în jurul orei 12.00, toți participanții se vor deplasa la Crucea lui Avram Iancu, unde se va expune, pe scurt, istoricul zonei și se vor relata evenimentele importante din anul 1784, petrecute în Dealul Gutâi.

Finalul zilei va fi dat de masa de pomenire, organizată în cinstea eroilor martiri Horea, Cloșca și Crișan. La evenimentele de duminică, va participa, ca în fiecare an, Asociația Culturală „Avram Iancu”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax