Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

În weekend, Blajul devine „oraşul dulce”, la „Sărbătoarea Mierii” 2017. Târg cu vânzare pentru produse apicole, comunicări științifice și program artistic

Publicat

Afis Sarbatoarea Mierii 2017 Peste 10.000 de vizitatori sunt aşteptaţi, sâmbătă şi duminică, 25 şi 26 martie, la cel mai mare târg apicol din România, unde şi-au anunţat prezenţa 150 de producători, expozanţi şi invitaţi, din 20 de ţări. Ajunsă la ediţia a X-a, „Sărbătoarea Mierii” 2017 vine cu numeroase noutăţi şi surprize dulci, sobrietatea conferinţelor pe teme de miere fiind însoţită de veselia şi farmecul pe care îl oferă programele speciale pentru tineret şi cei mici şi atmosfera de târg de primăvară. Deschiderea oficială a târgului apicol va avea loc sâmbătă, 25 martie, la ora 10.00, pe scena amplasată în Piaţa 1848, locul care va găzdui marea majoritate a manifestărilor.

Organizatorii au pregătit un program special în acest an, care să vină în întâmpinarea tuturor celor care vor vizita cel mai mare târg apicol din România.

„Este o ediţie jubiliară, în care am încercat să venim cu câteva noutăţi şi surprize plăcute pentru toţi cei care participă, fie că sunt doar simpli vizitatori, fie producători interesaţi de ultimele descoperiri tehnice în acest domeniu sau dornici de schimburi de experienţă cu colegii lor din alte ţări. Sunt foarte bucuros că, pentru prima dată la târgurile de acest profil din România, va fi prezent preşedintele Federației Internaționale a Asociațiilor de Apicultori (APIMONDIA), Philip McCabe, un fapt care ne onorează şi spune multe despre evenimentul pe care-l organizăm la Blaj în fiecare an. Sper ca toţi cei care participă la Sărbătoarea Mierii să petreacă un timp plăcut, să se bucure din plin de programul pe care îl propunem şi să nu părăsească cu mâna goală târgul, pentru că oferta expozanţilor este generoasă şi de calitate”, a declarat Victor Mateş, manager Apidava Blaj.

De asemenea, autorităţile locale au pregătit oraşul pentru ca acesta să-şi întâmpine oaspeţii cu „braţele deschise” la sfârşitul acestei săptămâni, iar şederea să fie plăcută la manifestarea care deschide, tradiţional, evenimentele în aer liber din Blaj.

„Pentru noi, Sărbătoarea Mierii reprezintă o manifestare deja consacrată, tradiţională, un vector de imagine important al comunităţii noastre, care se înscrie în linia promovată de administraţia locală, de a găzdui, anual, mai multe evenimente de înaltă ţinută, de un nivel calitativ ridicat, care să satisfacă aşteptările unei zone aflate în plină dezvoltare. Le spun de pe acum bun venit oaspeţilor noştri şi sper ca vremea să ţină cu noi, astfel încât să ne bucurăm deplin de prima manifestare, în aer liber, din acest an”, afirmă şi primarul municipiului Blaj, Gheorghe Valentin Rotar.

Pentru organizarea „Sărbătorii Mierii” 2017, Consiliul Local Blaj a alocat, din bugetul local, suma de 25.000 de lei. Pentru buna desfăşurare a evenimentului, în zona acestuia, vor fi instituite restricţii de circulaţie, valabile în perioada 24 martie, ora 12.00 – 26 martie, ora 22.00. Astfel, circulaţia rutieră a autovehiculelor va fi interzisă, în această perioadă, pe străzile Piaţa 1848, Astra, Timotei Cipariu, Petru Pavel Aron şi Mitropolit Vancea.

PROGRAM GENERAL TARG „Sărbătoarea Mierii” va avea cele trei secţiuni consacrate: târgul cu vânzare pentru produse apicole, miere și produse apiterapeutice, produse tradiționale românești sau certificate ecologic, secțiunea de comunicări științifice și business şi programul artistic.

Vor fi organizate conferinţe pe teme apicole, susţinute atât de lectori din România, cât şi din alte ţări (Irlanda, Polonia, Turcia), precum şi o secţiune „business to business”, sâmbătă de la ora 15.00. În această zonă, va putea fi vizionată şi o inedită expoziţie de pictură pe teme apicole, la care vor putea fi admirate lucrări aduse de producătorii japonezi, precum şi realizate de cei mai talentaţi copii din Blaj.

Pe parcursul celor două zile, pe scena amplasată în Piaţa 1848, vor avea loc numeroase concursuri pentru apicultori, vor fi acordate premii copiilor prezenţi, organizatorii pregătind şi surprize pentru doamnele şi domnişoarele participante, într-o lună, martie, în care, în întreaga lume, sunt sărbătorite femeile.

Cei mici vor avea parte de multe suprize dulci, oferite de compania Lyson (Polonia), Sponsor Platinum al „Sărbătorii Mierii”, care aduce la Blaj un mini „honey truck”, cu îngheţată, dulciuri, premii şi cadouri pt copii. De altfel, ziua de duminică este rezervată, tradiţional, copiilor, la ora 12.00 fiind organizat spectacolul pentru cei mici.

Sâmbătă, 25 martie, în cursul serii, va avea loc şi spectacolul în aer liber, pentru tineret. De la ora 18.30, vor susţine recitaluri Ravy, The Boulevard, Gina Pop şi, capul de afiş al spectacolului, Mihail.

În acest an, pentru a treia oară în istoria „Sărbătorii Mierii”, va fi organizat concursul pentru desemnarea noii Miss „Regina Mierii”. Aceasta este aleasă odată la patru ani, similar cu perioada desemnării Reginei Matcă într-un stup de albine.

A X-a ediție a „Sărbătorii Mierii” este organizată de Apidava Blaj, Primăria şi Consiliul Local Blaj, Consiliul Judeţean Alba şi Asociația Apis Târnave Blaj.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax