Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

În weekend: Caravana SMURD „Fii pregătit!”, la Alba Iulia și Aiud. Cursuri de instruire pentru acordarea de prim ajutor în situaţii de urgenţă

Publicat

centru mobil instruire SMURD caravana1Caravana „Fii pregătit!” va ajunge sâmbătă, 3 iunie, la Alba Iulia şi va fi amplasată în faţa Casei de Cultură a Sindicatelor, iar în ziua de duminică, 4 iunie, va fi amplasată în orașul Aiud, în fața Primăriei Aiud.

Cu această ocazie, ISU Alba va organiza un punct de informare, unde cetățenii vor putea obține informații despre cariera de pompier dar și despre programul de voluntariat “Salvator din Pasiune”.

Timp de două zile, în intervalul orar 10.00 -18.00, personalul ISU Alba va organiza cursuri de pregătire a populației pentru acordarea de prim ajutor în situații de urgență. Cursurile oferite vor include prezentarea principalelor dezastre naturale care pot afecta România – cutremure, inundații, incendii – și modul în care populația se poate pregăti pentru a le face față.

Centrul mobil are o sală de școlarizare cu o capacitate de 40 de persoane și este dotat cu toate echipamentele medicale și de prim ajutor, dispozitive portabile, inclusiv simulatoare, ce permit instruirea eficientă a cursanților.

Aceasta este al doilea an când Caravana „Fii pregătit!” pornește la drum, pentru cursuri de instruire a populației.

După oprirea din Alba, Caravana „Fii pregătit!” va ajunge în luna iunie, la Oneşti, Comăneşti (10-11 iunie), Râşnov, Braşov (17-18 iunie), Târgu-Neamț, Roman, Piatra-Neamț (23, 24, 25 iunie).

Cei care doresc să participe la cursurile organizate în Caravana “Fii pregătit!” se pot înscrie pe pagina de internet a Fundației pentru SMURD – https://fundatiapentrusmurd.ro/centrul-mobil-de-instruire-smurd/, unde se găsește calendarul deplasărilor până în luna august.

Anul trecut, Caravana “Fii pregătit!” a parcurs peste 17.000 de kilometri, a ajuns în 29 de orașe și peste 10.200 de personae au fost instruite de personalul IGSU.

Caravana “Fii pregătit!” este un proiect al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, operat de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă şi care a fost susţinut financiar de Fundaţia pentru SMURD, cu sprijinul Fundației Vodafone România.

Cu această ocazie, Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Unirea” al județului Alba va organiza un punct de informare, unde cetățenii vor putea obține informații despre cariera de pompier – despre școlile ce le pot urma pentru a îmbrățișa nobila meserie de salvator, dar și informații despre programul de voluntariat “Salvator din Pasiune” din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Unirea” al județului Alba.

Ofițeri și subofițeri din cadrul Inspecției de Prevenire vor distribui pliante, broşuri, flyere şi afişe cuprinzând măsuri de prevenire specifice diferitelor tipuri de situaţii de urgenţă. Această activitate se adresează tuturor celor care vor vizita punctul de informare, pentru a le oferi modalităţi de comportare înainte, în timpul şi după producerea situaţiilor de urgenţă.

Pe de altă parte, pompieri, medici şi paramedici ce încadrează echipajele SMURD vor desfăşura activităţi interactive cu cetăţenii.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax