Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

În weekend: Festivalul de Artă Medievală “Zilele Medievale ale Bălgradului”, ediția a patra, la Alba Iulia. PROGRAM

Publicat


În perioada 2 – 4 August 2019, la Alba Iulia se va desfăşura cea de-a IV-a ediţie a Festivalului de Artă Medievală “Zilele Medievale ale Bălgradului”. Evenimentul se desfășoară în spaţiul public dintre Poarta a IV-a a cetăţii şi Catedrala Catolică.

Truveri, actori, artişti, tineri domni şi tinere domniţe vor readuce la viaţă prin artă trecutul medieval al Cetăţii prin ateliere deschise publicului, spectacole de magie, jonglerii, muzică, dans, teatru, prezentări de arme şi demonstraţii de luptă.

Alături de grupuri şi trupe din ţară şi din străinătate, vizitatorii vor putea redescoperi prin artă Cetatea Bălgradului – Alba Iulia medievală. Publicul va avea şansa să înveţe paşi de dans, să cânte refrene vesele, să râdă la farsele comedianţilor, să încerce să descopere tainele magiei sau să deprindă câteva secrete ale artei mânuirii armelor medieval.

Evenimentul include concerte de muzică medievală şi renascentistă, spectacole de teatru medieval şi commedia dell’arte, spectacole de jonglerie cu poiuri și foc, spectacole pentru copii, spectacol de magie, spectacole-atelier de dansuri medievale şi renascentiste, prezentare arme medievale şi demonstraţii de luptă.

Vineri, 2 august, Zilele Medievale ale Bălgradului vor fi anunţate de grupul Specimen Teatro (Italia) în acordurile şi ritmurile muzicii vechi, amintind de truverii şi trubadurii de altădată.

Sâmbătă, 3 august, în cursul dimineţii se vor monta pavilioanele tematice şi vor începe primele atelierele deschise publicului. Ziua va continua cu un program oferit de Curtea Comedianţilor, unde tineri artişti din mai multe grupuri prezente vă invită la un program divers din care nu vor lipsi cântece, dansuri, jonglerii, farse şi teatru medieval.

Curtea Comedianţilor este un atelier de artă medievală, renascentistă şi tradiţională care reuneşte tineri artişti într-un atelier de creaţie în care se caută revitalizarea rădăcinilor culturale europene. Curtea Comedianţilor aduce la Alba Iulia tineri actori membri a mai multor trupe şi companii tinere din ţară. Tinerii lucrează împreună în cadrul unor ateliere de formare şi creaţie de teatru, muzică, dansuri, jonglerii.

Curtea Comedianţilor ajunge din nou la Alba Iulia, la invitaţia Grupului Skepsis, fiind organizată de Societatea Culturală Concret, cu susţinerea Fundaţiei pentru Tineret a Municipiului Bucureşti, a Casei de Cultură a Studenţilor Bucureşti.

Duminică, 4 august, va fi ziua dedicată trupelor şi companiilor invitate care vor susţine o serie de ateliere deschise, prezentări de arme şi demonstraţii de luptă, teatru de marionete, Commedia dell Arte, jonglerii cu foc şi muzică medievală.

Dimineaţa, după câteva ateliere pentru copii, Compania Peter Pann (Câmpina) va aduce copiilor o nouă poveste cu păpuşi. Seara, la ora 18.00, grupul de reconstituire istorică Terra Ultrasilvana (Braşov) vă invită la un spectacol demonstrativ de prezentare şi mânuire a armelor medievale. Grupul Skepsis vine cu personaje îndrăgite din Commedia dell Arte care vor spune o nouă poveste comică. Truverii (Bucureşti) vor fi din nou prezenţi în cetatea noastră cu un concert de muzică medievală şi tradiţională.

Festivalul se va încheia seara târziu cu un spectacol de jonglerii cu flăcări oferit de grupul Sirius (Bistriţa).

Participanți: Specimen Teatro (Italia); Truverii (C.C.S. Bucureşti), Studio 24 (C.C.S. Bucureşti), Sirius (Bistriţa), Terra Ultrasilvana (Braşov); Peter Pann (Câmpina), Magitot (Bucureşti); Skepsis (Alba Iulia).

PROGRAM

Vineri, 2 august

Ora 20.30 – Specimen Teatro – Concert muzică medievală

Sâmbătă, 3 august

Ora 10.30 – Montarea pavilioanelor comedianţilor şi cavalerilor

Ora 11:00 – Ateliere deschise (facepainting, dansuri, surprize)

Ora 17.30 – Teatru de Păpuşi – Compania Peter Pann (Câmpina)

Ora 18.00 – Curtea Comedianţilor – Cântece, dansuri, jonglerii, farse şi teatrul medieval

cu participarea trupelor: Truverii (C.C.S. Bucureşti), Sirius (Bistriţa), Skepsis (Alba Iulia)

Ora 20.00 – Spectacol de magie – Magitot (Bucureşti)

Duminică, 4 august

10.30 – Ateliere deschise – spectacole demonstrative pentru copii

11.30 – Teatru de Păpuşi – Compania Peter Pann (Câmpina)

18.00 – Arta mânuirii armelor medievale – Terra Ultrasilvana (Braşov)

19.00 – Commedia dell Arte – Aventurile Căpitanului Spaventa – Skepsis (Alba Iulia)

20.30 – Concert muzică medievală – Truverii (Bucureşti)

21:30 – Spectacol de foc – Sirius (Bistriţa)

Zilele Medievale ale Bălgradului este un eveniment iniţiat de Grupul Skepsis cu susţinerea Societăţii Culturale Concret. Cea de-a IV-a ediţie conferă continuitate acestui demers cultural şi este organizată ca şi proiect propus de Grupul Skepsis, în parteneriat cu instituţii locale  – Primăria Municipiului Alba Iulia; Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia – şi susţinut de Societatea Culturală Concret; Fundaţia pentru Tineret a Municipiului Bucureşti; Casa de Cultură a Studenţilor Bucureşti.


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

UPDATE/ FOTO: Incendiu VIOLENT la o cabană din Luncile Prigoanei. 10 persoane s-au autoevacuat

Publicat

Un incendiu a izbucnit, în noaptea de vineri spre sâmbătă, la o cabană turistică de la Luncile Prigoanei. UPDATE ora 02.55: Potrivit ISU Alba, incendiul s-a extins la acoperișul altor două construcții învecinate, pe aproximativ 40 mp la fiecare dintre ele. ”A fost afectată astereala de sub învelitoarea din tablă. Cabana cuprinsă inițial de incendiu […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Accident rutier la ieșire din Petrești spre Sebeș: Unul dintre șoferii implicați a consumat alcool

Publicat

politia-accident-noaptea

Un accident rutier soldat doar cu pagube materiale s-a produs, vineri seara, la ieșirea din Petrești spre Sebeș. Potrivit IPJ Alba, în accident au fost implicate două autovehicule, iar în urma cercetărilor s-a constatat că unul dintre șoferi a consumat alcool. În urma coliziunii nu au fost persone rănite. Pe timpul cercetărilor de la fața […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

UPDATE: Un bărbat de 37 de ani a murit la secția Urgențe a Spitalului Județean Alba. Anchetă a poliției după reclamația rudelor

Publicat

s

Polițiștii din Alba au declanșat, vineri, o anchetă in rem pentru ucidere din culpă, în urma unei plângeri formulate de o femeie din Alba care a declarat că soțul ei în vârstă de 37 de ani, a murit joi seara la Spitalul Județean de Urgențe Alba Iulia după ce a fost ținut prea mult timp […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Salariul minim din UE, între 300 și 2.000 de euro. România, printre statele europene cu cele mai scăzute salarii minime

Publicat

euro

Salariul minim în statele europene este între 300 și 2.000 de euro. Luxemburg are cel mai ridicat salariu minim, iar în Albania, aspirantă la aderarea la clubul european, este cel mai scăzut salariu minim. România se află, alături de Bulgaria și Ungaria, printre țările cu cele mai scăzute salarii minime. Publicația spaniolă Cope, preluată de […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate