Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

În WEEKEND| Festivalul „Floare de Folk” la Sălciua de Jos. Povești la foc de tabără, drumeţie la Masivul Bedeleu, plimbări cu bicicletele şi concerte

Publicat

Iubitorii de muzică folk și nu numai sunt așteptați în perioada 29-31 august în localitatea Sălciua de Jos, județul Alba, la cea de-a V-a ediție a Festivalului ”Floare de Folk”. Vor avea ocazia să se relaxeze și să vadă peisaje superbe. Evenimentul va avea loc în incinta Complexului ADEONA Apuseni. Vor fi povești la foc de tabără, excursii prin Masivul Bedeleu și cântece care vor răsuna în munți. În cele trei zile de festival, vor urca pe scenă Magda Pușkaș, Emeric Imre și trupele Punct.ROM și Semnal M.

Cei care doresc să se întâlnească cu artiști care duc mai departe muzica românească de caliate, să cânte alături de ei și să aculte muzică acustică și folk o pot face în ultimul weekend oficial al verii la Festivalul „Floare de Folk”.

De asemenea, cei care vor fi prezenți la eveniment vor avea accesul facil spre diversele și spectaculoasele obiective naturale ale Munților Trascău. Astfel că, indiferent dacă sunt iubitori de muzică folk sau nu, pot participa la eveniment fiindcă vor putea face o drumeție spre calcarele Masivului Bedeleu, un traseu cu bicicletele pe drumurile de munte sau o incursiune prin Defileul Arieșului cu caiacul, iar bogățiile naturale și istorico-culturale ale Munților Trascău și Țării Moților vor incânta fiecare iubitor de natură, de frumos, de istorie, de eternitate conservată într-o lume a moților.

Vă prezentăm mai jos, programul festivalului:

Vineri, 29 august

Ora 22.00 – focul de tabără

Organizatorii asigură că va fi o seară a oamenilor de munte, a celor ce iubesc poveștile la foc de tabără și a celor ce vor dori să descopere ceea ce înseamnă o seară adevărată la munte.

Se va cânta la chitară și își vor putea aminti de cântecele studenției și de baladele munților ce încă n-au murit, pe care le-au auzit cu toții și peste care timpul n-a lăsat urme. Vor fi chitare și acorduri ce vor răsuna pentru a crea un conglomerat din care fiecare dintre cei prezenți să facă parte, prin simplul fapt ca vor petrece o seară de milioane de stele, sub cerul liber, în natură, la munte, în jurul focului.

 Sambătă, 30 august

Ora 9.00 – excursii de vizitare a zonei  Sălciua – Masivul Bedeleu

Drumeții în zona Masivului Bedeleu (Cascada Șipote Sus, Peștera Huda lui Papară și Vânătările Ponorului); grupurile vor fi însoțite de către un cunoscător al traseelor și zonei. Pornirea va fi de la Complexul ADEONA Apuseni la ora comunicată de către organizatori.

Ora 16.00 – meciuri de fotbal (artiști, comunitatea locală, organizatori și public) pe terenul sintetic din centrul comunei Sălciua

Ora 19.00 – 20.00 – secțiunea “open stage”, secțiunea festivalului în cadrul căreia orice interpret amator poate să cunoască sentimentul unic al prezenței pe scenă

Ora 20.00 – 24.00 – recitaluri folk.

Cum poți ajunge?

Pe DN75a, între Turda și Câmpeni se află comuna Sălciua. Din fața clădirii Primăriei Sălciua de Jos, se deschide un drum spre stânga ce duce spre sudul localității. Urmărindu-l, la aproximativ 500m de la DN75a, după trecerea podului peste râul Aries, pe stânga, se află Complexul ADEONA Apuseni, locul unde va avea loc Festivalul “Floare de Folk”.

Evenimentul este organizat de Asociația de Turism pentru ADEONA Cluj-Napoca, Asociația ”SOS Terra Nostra” Arad și Asociația CSR Nest.

 

 

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax