Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

În weekend: „Marșul pentru Iancu”, cu prilejul omagierii eroului Avram Iancu la împlinirea a 200 de ani de la nașterea sa

Publicat

„Marșul pentru Iancu” va avea loc în zilele de 13 și 14 iulie, cu prilejul omagierii eroului Avram Iancu la împlinirea a 200 de ani de la nașterea sa. Marșul va avea loc pe traseul Cluj-Napoca – Câmpeni – Casa Memorială „Avram Iancu” – Cluj-Napoca – Mărișel, Crucea Iancului.

Evenimentul este organizat de Societatea Cultural-Patriotică Avram Iancu din România, împreună cu Asociatia Națională Cultul Eroilor „Regina Maria” și Societatea Astra.

„Marșul pentru Iancu” va începe sâmbătă, 13 iulie, când reprezentanții celor 65 de filiale componente ale Societății Cultural-Patriotice Avram Iancu din România își dau întâlnire la Casa Memorială Avram Iancu din satul Incești, la ora 11:00, pentru a participa la manifestările oficiale organizate de Consiliul Județean Alba si Primăria comunei Avram Iancu.

Programul manifestărilor oficiale cuprinde:

  • Intonarea Imnului Național al României – Fanfara Județului Alba,
  • Slujbă de Te Deum,
  • „Sunetul tulnicului” intonat de Tulnicăresele din Avram Iancu,
  • Alocuțiuni referitoare la omagierea a 200 de ani de la nașterea eroului Avram Iancu,
  • Dezvelirea plăcii comemorative la 200 de ani de la nașterea eroului Avram Iancu,
  • Acordare de diplome și distincții,
  • Ceremonie oficială de depunere de coroane, jerbe și buchete de flori,
  • Retragere cu torțe a elevilor Școlii Gimnaziale „Avram Iancu” si Defilarea Unităților Militare 01099 Brad și 01515 Turda.

După manifestările omagiale organizate la Casa Memorială Avram Iancu se va desfășura la Căminul cultural din localitate conferința „Bicentenar Avram Iancu” organizată de Societatea Cultural-Patriotică Avram Iancu din România și lansarea cărților „Biografia lui Avram Iancu” autor Iosif Sterca Șuluțiu, „Avram Iancu în folclorul moților” autor Romulus Felea și „Avram Iancu eroul demnității naționale” autor Aurora Ilie, a transmis președintele Societății Cultural-Patriotice Avram Iancu din România, Tiberiu Groza.

La ora 17:30, „Marșul pentru Iancu” va continua pe traseul Casa Memorială Avram Iancu – Câmpeni – Cluj-Napoca – Mănăstirea Florești.

Duminică, 14 iulie, „Marșul pentru Iancu” va continua până la Marișel pentru participarea la manifestările omagiale de la „Crucea Iancului”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate