Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

În weekend: Peste 200 de elevi din Alba participă la olimpiadele de Istorie, Informatică şi limbi moderne, etapele judeţene

Publicat

hcc_sediu4 Peste 200 de elevi din judeţul Alba sunt aşteptaţi să participe, sâmbătă, 12 martie, la etapele judeţene ale olimpiadelor de Istorie, Informatică şi Limba Germană. De asemenea, duminică, 13 martie, sunt programate ultimele probe, cele orale, pentru clasele XI-XII, la olimpiadele judeţene de Limba franceză, Limba italiană, şi Limba spaniolă.

Sâmbătă, 12 martie, se desfăşoară etapa judeţeană a Olimpiadei de Informatică, la Colegiul Naţional „Horea, Cloşca şi Crişan” din Alba Iulia. Sunt înscrişi 87 de elevi din judeţul Alba, dintre care 27 din clasele a IX-a, 23 din clasele a X-a, 19 din clasele a XI-a şi 14 din clasele XII. Alţi patru elevi participă de la gimnaziu.

Etapa naţională va avea loc în perioada 15-20 aprilie la Craiova (pentru elevii de liceu), respectiv 21-25 aprilie la București (gimnaziu). În perioada 18-23 iunie, se desfăşoară Olimpiada de Informatică a Ţărilor din Europa Centrală, la Piatra Neamţ. Locaţia pentru etapa internaţională este Federaţia Rusă, Kazan, în august 2016.

Tot sâmbătă, la Colegiul Tehnic ”Dorin Pavel” Alba Iulia are loc etapa judeţeană a Olimpiadei de Istorie. Sunt înscrişi 81 de elevi din judeţul Alba, din clasele VIII-XII, iar cinci dintre aceştia se vor califica la etapa naţională de la Brăila, din perioada 18-22 aprilie.

La Colegiul Naţional „Lucian Blaga” Sebeş, sâmbătă, este etapa judeţeană a Olimpiadei de Limba Germană. Vor participa 32 de elevi din judeţul Alba, clasele XI-XII. Etapa naţională va fi la Ploieşti, în 10-15 aprilie.

Duminică, 13 martie, la la Colegiul Naţional „Horea, Cloşca şi Crişan” Alba Iulia, va avea loc proba proba B (orală, pentru clasele XI-XII) la Olimpiada de Limba Franceză, etapa judeţeană. La proba scrisă din 5 martie, au participat 88 de elevi din clasele VII-XII. Acum, vor susţine a doua probă 14 elevi, din care 10 din clasele a XI-a (trei de la bilingv şi intensiv) şi 4 din clasele XII (doi de la bilingv).

Etapa naţională este programată pentru perioada 18-22 aprilie, la Piatra Neamț, iar cea internațională în Bulgaria, în septembrie-octombrie.

Tot duminică, este programată a doua probă (orală) de la etapa judeţeană pentru Olimpiada de Limba italiană, la Colegiul Naţional „Horea, Cloşca şi Crişan” Alba Iulia. Sunt patru elevi înscrişi, unul din clasa a XI-a (intensiv bilingv) şi trei din clasele a XII-a.

Pentru olimpiadele de Limba Spaniolă şi portugheză, cu doi elevi din clasele XI-XII, locaţia de desfăşurare a etapei judeţene este Liceul cu Program Sportiv Alba Iulia. Etapa naţională se desfăşoară în perioada 18-22 aprilie, la Piatra Neamț.

Vezi şi CALENDAR OLIMPIADE şcolare 2016 în ALBA. Şcolile şi liceele unde se organizează etape judeţene şi datele concursurilor

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax