Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

În weekend: Peste 500 de elevi din judeţul Alba participă la etapele judeţene de la şapte olimpiade. Detalii despre concursuri

Publicat

hcc_sediu4 Urmează un nou weekend plin pentru elevii din judeţul Alba care vor să-şi dovedească performanţa şcolară. Sâmbătă şi duminică sunt organizate etapele judeţene ale olimpiadelor de Limba Franceză, Spaniolă şi Italiană, de Religie, de Ştiinţe Socio-Umane, de biologie, dar şi de Astronomie şi astrofizică. Peste 500 de elevi sunt înscrişi la aceste concursuri, iar rezultatele finale vor fi cunoscute saptamâna viitoare, pentru calificările la etapele naţionale.

Etapa judeţeană a Olimpiadei de Limba Franceză se desfăşoară sâmbătă, 5 martie, la Colegiul Naţional „Horea, Cloşca şi Crişan” Alba Iulia, unde va avea loc proba scrisă (proba A, pentru clasele VII-XII), la care sunt aşteptaţi să participe 92 de elevi. Duminica viitoare, în 13 martie se desfăşoară proba B (orală, pentru clasele XI-XII), la acelaşi colegiu.

Etapa naţională este programată pentru perioada 18-22 aprilie, la Piatra Neamț, iar cea internațională în Bulgaria, în septembrie-octombrie.

Tot sâmbătă, este programată etapa judeţeană pentru Olimpiada de Limba italiană – proba scrisă (proba A, pentru clasele VII-XII), cu opt elevi înscrişi. la Colegiul Naţional „Horea, Cloşca şi Crişan” Alba Iulia. A doua etapă judeţeană se va desfăşura tot duminica viitoare, în 13 martie – proba B (orală, clasele XI-XII), la Colegiul HCC.

Aceleaşi date sunt valabile pentru olimpiadele de Limba Spaniolă şi portugheză, cu trei elevi înscrişi, însă locaţia de desfăşurare a etapei judeţene este Liceul cu Program Sportiv Alba Iulia. Etapa naţională se desfăşoară în perioada 18-22 aprilie, la Piatra Neamț.

La Biologie, sâmbătă, 5 martie, la Şcoala Gimnazială “Avram Iancu” Alba Iulia, sunt aşteptaţi să participe 58 de elevi, la etapa judeţeană a olimpiadei. Dintre cei înscrişi, 29 sunt elevi de clasa a VII-a, 6 din clasa a IX-a, 14 din clasa a X-a, 8 din clasa a XI-a şi unul din clasa a XII-a. Judeţul Alba are cinci locuri pentru etapa naţională, care se va desfăşura în perioada 17-22 aprilie 2016, la Satu Mare, urmată de cea internaţională, în Vietnam, din iulie.

La olimpiada judeţeană de Astronomie şi astrofízică, sâmbătă, 5 martie, la Şcoala Gimnazială “Avram Iancu” Alba Iulia vor susţine testări trei elevi, din categoria de concurs seniori (peste 14 ani). Doi dintre ei sunt din Blaj, iar unul de la Colegiul Naţional “Horea, Cloşca şi Crişan” din Alba Iulia. Etapa naţională este programată în perioada 20-24 aprilie, la Craiova, iar cea internaţională în India, în decembrie.

La Religie, sâmbătă, 5 martie, 271 de elevi vor susţine proba la etapa judeţeană a olimpiadei, respectiv 246 pentru cultul ortodox, 8 de la cultul greco-catolic şi 17 de la cultul penticostal. Olimpiada se desfăşoară la Seminarul Teologic Ortodox „Simion Ștefan” Alba Iulia.

Duminică, 6 martie, este programată etapa judeţeană a Olimpiadei de Religie pentru cultele romano-catolic şi reformat, la Liceul teologic Romano-Catolic „Grof Majlath Gusztav Karoly” Alba Iulia. Sunt înscrişi 14 elevi.

În ceea ce priveşte etapele naţionale, acestea vor avea loc la Timişoara, în perioada 18-22 aprilie, pentru cultul ortodox, la Piatra Neamţ, în perioada 4-7 mai, pentru seminarii şi licee teologice ortodoxe, în intervalul 21-24 aprilie la Cluj-Napoca, pentru cultele Romano-Catolic, Reformat, Unitarian (limba maghiară), respective 19-22 aprilie, la Sighetu Marmaţiei, pentru colegiile şi liceele teologice – cultele romano-catolic şi greco-catolic.

Tot sâmbătă, 5 martie, se desfăşoară etapa judeţeană şi pentru olimpiada de Ştiinţe socio-umane, la Colegiul Economic ”D. P. Marţian” Alba Iulia. La disciplinele Educaţie Civică (clasele III-IV), Cultura civică (clasele VII-VIII), Logică, argumentare şi comunicare, psihologie, economie, sociologie, filosofie sunt înscrişi, în total, aproximativ 80 de elevi din Alba.

Etapa naţională a olimpiadei are loc în perioada 18-22 aprilie, la Tulcea.

Vezi şi CALENDAR actualizat OLIMPIADE şcolare 2016 în ALBA. Şcolile şi liceele unde se organizează etape judeţene şi datele concursurilor

Citeşte şi CALENDAR OLIMPIADE 2016: Când şi unde au loc etapele naţionale şi internaţionale din acest an. Detalii pe discipline

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax