Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

În 6 decembrie, NU este nevoie de DECLARAȚIE sau adeverință pentru deplasarea în afara locuinței, în localitățile carantinate

Publicat

În 6 decembrie, NU va fi nevoie de declarație sau adeverință pentru deplasarea în afara locuinței, în localitățile carantinate. 

Comitetul Național pentru Situații de Urgență s-a reunit în sistem online pentru a relaxa mai multe restricții începând din acest weekend.

La votare fără declarație pe proprie răspundere. Liber până după miezul nopții

Cei care locuiesc în localități aflate în carantină nu vor avea nevoie de o declarație pe proprie răspundere pentru a merge la vot.

„Hotărârea CNSU a trecut şi în cadrul ei sunt două măsuri principale. Una în privinţa pieţelor care vor fi redeschise accesului publicului, cu condiţia emiterii unui ordin comun al ministrului Sănătăţii, ANSVA şi Ministerul Lucrărilor Publice în privinţa măsurilor de siguranţă care vor fi aplicate în interiorul pieţelor.

În ziua votului se poate circula fără declarație până la 1,00 noaptea

A doua măsură este pentru ziua votului, unde avem două situaţii.

Pentru toţi cetăţenii cu drept de vot există libertate de mişcare între ora 5,00 dimineaţa în data de 6 decembrie şi ora 1,00 dimineaţa în data de 7 decembrie. (…)

Pentru zonele carantinate se va emite o reglementare care prevede aceste excepţii. Aici trebuie să subliniem un lucru – cei care sunt aflaţi în izolare sau în carantină la domiciliu pentru că au fost contacţi ei solicită urna mobilă”, a anunţat secretarul de stat în MAI Raed Arafat, la începutul şedinţei de Guvern.

Premierul Ludovic Orban a menţionat că cetăţenii cu drept de vot vor avea libertate de circulaţie până la ora 1,00 noaptea în data de 7 decembrie, pentru faptul că este reglementat în lege că pot să voteze până la ora 23,59, ”dacă sunt la coadă la ora 21,00”. ”Să le permitem întoarcerea acasă”, a completat Orban.

Acesta a adăugat că nu vor fi sub restricţiile de circulaţie impuse între 23,00 şi 5,00 dimineaţa membrii BEC, observatorii, candidaţii, care au dreptul să asiste şi pentru personalul tehnic şi cel auxiliar.

Pentru zonele sub carantină se va emite o reglementare similară care prevede aceste excepţii. Indivizii care sunt carantinaţi sau izolaţi la domiciliu solicită urna mobilă”, a explicat Raed Arafat, în şedinţa de Guvern.

De asemenea, va fi introdusă o excepție, astfel încât persoanele implicate în procesul electoral să poată circula și după ora 23:00.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Rika

    vineri, 04.12.2020 at 14:35

    E timpul să băgăm în carantina pentru totdeauna partidul PNL 😏

    Votați masiv anti PNL!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate