Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis că primarul Zlatnei nu a fost informator al Securităţii. Vezi ce declară Silviu Ponoran

Publicat

Silviu Ponoran, primarul oraşului Zlatna a câştigat procesul cu Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS). Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis că Ponoran nu a fost informator la Securitate şi a respins recursul formulat de CNSAS împotriva sentinţei Curţii de Apel Bucureşti.

Silviu Ponoran a declarat pentru Alba24 că „au fost vremurile cum au fost şi m-am nimerit să stau în gazdă la nişte persoane care făceau parte dintr-o sectă, iar cei de la Securitate m-au obligat să scriu o notă explicativă. Nu a fost o notă informativă aşa cum au susţinut ei”.

Reamintim că Silviu Ponoran a fost declarat informator al Securităţii de Curtea de Ape,l dar cauza a fost rejudecată la ÎCCJ. Primarul a fost acuzat că în perioada studenţiei ar fi furnizat informaţii Securităţii sub pseudonimul Nicu, despre persoanele la care stătea în gazdă.

„La recurs, CNSAS m-a tot acuzat, eu m-am apărat şi le-am zis că şi tatăl meu a avut probleme cu Securitatea. Sentinţa mi-a fost comunicată în 20 octombrie şi nu ştiu cum este motivată, pentru că acum nu le mai trimit acasă. O să o iau când o să mă duc o dată la Bucureşti, ca să văd ce au scris şi judecătorii”, a explicat Siviu Ponoran.

Primarul Zlatnei a declarat că, în trecut, întreaga lui familie a avut de suferit din cauza comuniştilor, iar dovezile prezentate de el în instanţă în acest sens au cântărit mult în faţa judecătorilor.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. toby

    joi, 27.10.2011 at 17:41

    informator a fost si acum e un baiat „destept ” si smecher traseist politic …..

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax