Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Aproape 70 de copaci vor fi plantați în Alba Iulia, în această săptămână. Vezi ce străzi vor fi înfrumusețate cu arțari și tei americani

Publicat

Primăria muncipiului Alba Iulia continuă acțiunea de plantare de arbori, începută săptămâna trecută în mai multe zone din oraș. Marți, 5 noiembrie, au fost plantați în zona Casei de Cultură a Sindicatelor 14 arțari (acer globosum), iar în cursul zilei de mâine vor fi amplasați 12 tei americani în completare la cei 19 plantați săptămâna trecută pe strada Octavian Goga. Încă 24 de tei vor fi plantați joi în parcurile Caragiale și Iuliu Maniu. Operațiunile sunt executate de către SC Salprest SRL în baza contractului de întreținere spații verzi.

Toţi arborii au fost extraşi din pepiniere silvice din Ungaria. Speciile achiziţionate sunt tilia americană şi acer platanoides. Arborii sunt pregătiţi să fie plantaţi în zona Cetate, în faţa Casei de Cultură a Sindicatelor, în Parcul Unirii şi în zona Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba. Restul copacilor vor fi plantaţi în zona Centru, în Parcul Caragiale, în zona Casei de Cultură a Studenţilor şi pe străzile Octavian Goga şi Nicolae Bălcescu.

Costul investiţiei este de 123. 765 de lei, inclusiv TVA. Preţul include de asemenea transportul şi operaţiunile de plantare. Achiziţia s-a derulat în baza contractelor existente cu Salprest şi Luxor, responsabile de întreţinerea spaţiilor verzi pe loturile respective.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. mihai

    marți, 05.11.2013 at 17:28

    Dar cu parcul Custozza cum ramane.Acolo nu se planteaza nimic ,ca tot este fara rost,dar cu parcul Maria ca tot e plin de havele,de asemenea cu spatiul de joaca pentru copii de langa gradinita sau poate l-au mutat in varful dealului unde era un bazin cu apa?

  2. mihai

    marți, 05.11.2013 at 17:35

    Ce sa mai vorbim de accesul la Catedrala Reintregirii din cetate care tot pe un spatiu restrans se face odata cu masinile pe care trebuie sale ocolesti iar restul spatiului este tot ingradit de nu poti ajunge la Catedrala !

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax