Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Încă 75 de milioane de lei vor fi investiți pentru eficientizarea termică a unor clădiri, în Alba Iulia. LISTA imobilelor

Publicat

În cadrul primului apel de proiecte pentru componenta C5 – Valul Renovării din Planul Național de Redresare și Reziliență, au fost semnate, de către Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Cseke Attila, noi contracte de finanțare.

Prin aceste contracte, Primăria Alba Iulia este beneficiara unei sume de 75.489.851,57 destinată reabilitării și creșterii eficienței energetice a clădirilor de învățământ și a celor rezidențiale din municipiul Alba Iulia, a transmis joi, 5 ianuarie, primarul Gabriel Pleșa. 

Potrivit primarului, următoarele clădiri vor beneficia de lucrări de reabilitare și creștere a eficienței energetice:

  • Liceul Tehnologic Alexandru Domșa
  • Liceul Tehnologic Dorin Pavel
  • Grădinița cu program prelungit Scufița Roșie – Grădinița nr. 7
  • blocul 28
  • blocul 24 scara A+B
  • blocul A3 – A8
  • blocul 25 scara A+B
  • blocul 11 B
  • blocul 11 A
  • blocul 23 scara A+B

„Mă bucură nespus aceste reușite, cu atât mai mult cu cât ele se adaugă contractului de finanțare pentru unul dintre proiectele mele de suflet – Renovarea și eficientizarea termică a clădirii Colegiului Național „Horea, Cloșca și Crișan” din Alba Iulia, semnat la finalul anului trecut.

Am repetat-o în nenumărate rânduri, preocuparea mea pentru educație are întâietate, iar din acest punct de vedere, proiectele de reabilitare a clădirilor de învățământ continuă să se afle pe lista mea de priorități.

Copiii din Alba Iulia au dreptul la un învățământ de calitate, iar asigurarea calității infrastructurii educaționale este, în acest context, esențială.

În contextul crizei energetice manifestate atât la nivel global, cât și la nivel local, lucrările de reabilitare termică ale clădirilor rezidențiale sunt și ele de maximă necesitate. Cetățenii Municipiului Alba Iulia trebuie să beneficieze de condiții optime de trai, iar în acest context, colegii mei din echipa primăriei, care s-au ocupat de depunerea la timp și în condiții de maximă eficiență a acestor proiecte, au dat dovadă de profesionalism și le mulțumesc”, a scris primarul Gabriel Pleșa, pe Facebook.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax