Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Încă două săptămâni până la deschiderea podului peste Mureş

Publicat

Circulaţia pe podul rutier peste râul Mureş, la ieşirea din Alba Iulia spre Sebeş va fi reluată în jurul datei de 15 noiembrie a.c.

Şeful Secţiei de Drumuri Naţionale – Alba, Ovidiu Popa a declarat că lucrările de modernizare a podului sunt aproape de finalizare: „În jurul datei de 15 noiembrie, cu două-trei zile înainte sau două-trei zile după această dată, credem că se va putea redeschide circulaţia pe pod, atât pentru maşinile mari, cât şi pentru cele mici.”

Acesta a confirmat faptul că termenul limită de circulaţie pe podul din pontoane, pe care se desfăşoară în prezent traficul sub 7,5 tone este data 14 noiembrie, înainte de venirea îngheţului. Cu toate acestea, Popa nu a putut spune cu exactitate dacă armata va mai permite circulaţia pe pontoane, câteva zile, în cazul în care podul rutier nu va fi deschis circulaţiei până în data de 14 noiembrie.

În noaptea de 15 septembrie a.c., podul de pe DN 1, construit în 1953, a fost închis circulaţiei în vederea reabilitării. Traversat zilnic de zeci de mii de vehicule, podul rutier a ieşit din garanţie de câţiva ani, prezentând numeroase degradări la elementele de rezistenţă.

Firma care execută lucrările de reparaţii este din localitatea Negreşti Oaş, judeţul Satu Mare. Valoarea totală, finală a contractului este de peste 2,4 milioane de lei, bani alocaţi de Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax