Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Încă o iarnă fără sală de sport la Colegiul I.D. Lăzărescu din Cugir

Publicat

Elevii Colegiului Tehnic „I. D. Lăzărescu” din Cugir nu pot face sport în condiţii optime, în anotimpul răcoros. Din păcate, va mai trece încă o iarnă fără ca ei să beneficieze de sală de sport. Conform declaraţiilor făcute de vicepreşedintele PNL Alba, Mihai Nicuşor, renovarea sălii de sport a început în 2008, când a fost încheiat un protocol între conducerea instituţiei de atunci, administraţia locală şi cei mai mari agenţi economici din Cugir, printre care şi „Star Transmision”, în vederea înfiinţării la Cugir a unei secţii de Inginerie Industrială a Universităţii Tehnice Cluj-Napoca.

“În acest sens, s-au impus să fie asigurate spaţiile adecvate desfăşurării acestei activităţi, cum ar fi amenajarea Căminului nr. 2, care urma să găzduiască viitoarea secţie, precum şi reabilitarea sălii de sport, investiţie care a şi început, în perioada imediat următoare semnării protocolului. Din păcate, lipsa unei susţineri financiare a blocat acest proiect, în ciuda tuturor beneficiilor pe care le-ar  fi adus mediului economic din Cugir şi tinerilor din localitate, care ar fi putut să beneficieze de o specializare tehnică la ei acasă, fără eforturile financiare pe care le presupune urmarea unei forme superioare de învăţământ în oraşele universitare”, a declarat Mihai Nicuşor, într-o conferinţă de presă.

Liberalul a spus că lucrările la acest proiect s-au oprit în 2009; de atunci, Inspectoratul Şcolar şi autorităţile judeţene nu au manifestat interes pentru proiect, cu atât mai puţin pentru finalizarea lucrărilor de renovare a sălii de sport a liceului.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax