Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Încă o locație din Cetatea Alba Carolina va fi restaurată. Ce se amenajează și cât costă lucrările

Publicat

Consilierii județeni au aprobat în 25 iulie documentaţia de avizare a lucrărilor de intervenţie şi a indicatorilor tehnico-economici la obiectivul de investiţii “Restaurare zid estic bastion Sf.Mihail, caponieră şi morgă”.

Este vorba despre lucrări de restaurare în imediata vecinătate a Museikon. Va fi amenajată un spaţiu dioramă “Spitalul Militar de Infanterie”.

Documentația a fost aprobată în vederea trecerii la etapa a doua de proiectare, întocmirea Proiectului tehnic şi a detaliilor de execuţie şi apoi execuţia lucrărilor.

Prezentarea locației

Bastionul Sf. Mihail este situat în partea de vest a Cetăţii, în vecinătatea Catedralei Reîntregirii şi a Parcului Unirii.

Pe parcela adiacentă bastionului Sf.Mihail este amplasată clădirea fostă secție de Psihiatrie a Spitalului județean de urgență Alba Iulia, situată în intravilanul municipiului Alba Iulia, str. Unirii, nr.3, care este cuprinsă în domeniul public al județului Alba cu drept de administrare în favoarea Consiliului județean Alba și este înscrisă în Lista monumentelor istorice.

Prin proiectul “Museikon – Un nou muzeu al icoanei- se revitalizează o clădire monument istoric restaurată în Alba Iulia”, această clădire a fost restaurată, reabilitată primind funcțiunea de muzeu al icoanei – Museikon.

Muzeul este împrejmuit parţial pe latura vestică cu zidul estic al bastionului Sf. Mihail pe o lungime de 35 ml. În imediata apropiere, pe latura sudică a muzeului se află fosta morgă a Spitalului Militar, o clădire în suprafaţă de 42 mp. Caponiera este amplasată pe terasa bastionului având o suprafaţă de 27 mp, toate cu drept de administrare CJ Alba.

Consiliul Judeţean Alba a achiziţionat Documentaţia tehnico-economică care cuprinde lucrări de restaurare a zidului estic a bastionului Sf.Mihail, lucrări de restaurare a caponierei şi de reabilitare şi refuncţionalizare a clădirii fostă morgă în spaţiu dioramă “Spitalul Militar de Infanterie”, se arată în documentația prezentată consilierilor județeni.

Valoarea investiției

Valoarea totală a investiţiei este de 1.813.422,75 lei, cu TVA inclus, din care lucrări de construcţii-montaj: 1.285.992,36 lei. Finanțarea este din bugetul județean.

Lucrările ar urma să dureze 12 luni.

  • Zid estic bastion Sf. Mihail – 35 ml
  • Caponieră bastion Sf. Mihail – 27 mp
  • Morga – 42 mp

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax