Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Încă o probă pe care trebuie să o treacă viitorii şoferi, pentru a obține permisul auto

Publicat

Potrivit legislaţiei în vigoare, cei care doresc să obţină permisul de conducere trebuie să treacă două probe: sala şi traseul. Însă mai este cel puţin un test, neoficial, cel al răbdării. În mai multe judeţe din ţară, aceştia trebuie să aştepte câteva luni ca să intre la examen.

Unii instructori auto spun că perioada îndelungată care trece de când s-a luat sala şi până se dă traseul nu îi avantajează pe elevii şcolilor auto. Unii îşi permit să mai facă ore suplimentare de condus, alţii nu.

Datele oficiale arată că la nivelul întregii ţări sunt 435 de poliţişti examinatori atestaţi, iar alţi 120 urmează să fie certificaţi. Nu toţi ies, însă, pe teren, potrivit digi24.ro. De exemplu, în Ilfov, atestaţi sunt 7, însă doar 5 examinează, iar alţi doi sunt în pregătire.

Pentru Bucureşti, durata de așteptare a candidaților care au fost admiși la proba teoretică este de 33 de zile, iar pentru Ilfov de 65 de zile, potrivit DRPCIV.

În alte judeţe, însă, anul aceasta este mai rău decât anul trecut. Cei care vor să-şi ia carnetul în au de aşteptat şi 3-4 luni.

sursă: digi24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Geo

    marți, 17.04.2018 at 08:50

    Si mai rau in Brasov. Am luat sala din prima in ianuarie si am programare la traseu ptr luna iulie. 6 luni…in conditiile in care in august expira dosarul.

  2. Tim

    marți, 17.04.2018 at 22:38

    Ai gresit proba baiatul meu :)))))

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax