Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Încă o zi liberă pentru români: Patriarhia a cerut ca ziua Înălțării Domnului să fie declarată nelucrătoare

Publicat

Patriarhia Română a solicitat Parlamentului ca sărbătoarea Înălțării Domnului să fie declarată zi nelucrătoare. Biroul Permanent al Camerei Deputaților a decis luni ca solicitarea Patriarhiei Române privind declararea ca zi nelucrătoare a zilei Înălțării Domnului să fie trimisă la grupurile parlamentare spre analiză, potrivit Agerpres.

„Scrisoarea de la Patriarhie a fost trimisă grupurilor parlamentare—solicită ca Ziua Eroilor—Ziua Înălțării Domnului, să fie declarată zi nelucrătoare”, a spus secretarul Camerei Deputaților, Niculae Mircovici, la finalul ședinței Biroului Permanent.

Înălțarea Domnului este sărbătorită la 40 de zile după Înviere, în Joia din săptămâna a VI-a, după Paști.

Cea mai recentă iniţiativă de a creşte numărul zilelor libere a venit din partea unui senator PPDD care a pregătit un proiect legislativ prin care cerea ca ziua de 15 septembrie să fie zi liberă pentru toţi românii care sunt părinţi, pentru a-şi putea însoţi copiii la festivităţile organizate cu ocazia primei zile de şcoală.

Sursa: Realitatea.net

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

4 Comentarii

4 Comentarii

  1. coleg

    marți, 01.10.2013 at 08:16

    Biserica ortodoxa are menirea sa ne invete sa nu muncim, sa stam cu mana intinsa, poate pica ceva. De asta am ajuns aici!

    • Pentru "coleg"

      marți, 01.10.2013 at 09:15

      BOR are menirea sa ne educe in spiritul valorilor nationale si sa ajute oamenii sa devina intelepti, nu doar inteligenti. Cunosti diferenta?

  2. Ovidel

    marți, 01.10.2013 at 10:32

    Daca o tinem tot in ritmul asta peste vreo 20 de ani islamistii vor fi mici copii.

  3. Marius

    marți, 01.10.2013 at 17:05

    Dar de ce nu se propun 365 zile libere pe an ?
    Zilele libere in exces reprezinta in realitate inca o metoda stiintifica care contribuie din plin la distrugerea economiei statului, reprezinta inca o mare crima impotriva poporului roman. Popii astia fomalai din cauza carora o inmormintare te costa cistigul pe un an si te duce la sapa de lemn, n-au alta treaba decit sa faca astfel de propuneri criminale impotriva acestui popor ? Precizare : acest comentariu a fost facut pentru fiinte rationale, nu pentru boi.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax