Connect with us
Publicitate

AIUD

Încă trei străzi din Aiud, care asigură legătura cu Transalpina de Apuseni, vor fi asfaltate. Licitația a fost lansată în SEAP

Publicat

Încă trei străzi din municipiul Aiud, în lungime de peste 3,4 kilometri, care asigură legătura cu drumul județean DJ 107I – Transalpina de Apuseni, vor fi modernizate și asfaltate printr-o investiție de peste 9 milioane de lei.  

Primăria Aiud a lansat miercuri, 7 aprilie, în SEAP, o licitație pentru proiectarea și execuția lucrărilor de modernizare a drumurilor de legătură la DJ 107I – Transalpina de Apuseni, în partea de Sud a municipiului.

Valoarea totală a investiției este estimată la 9.078.499,97 de lei, fără TVA.

Reamintim faptul că pe 4 aprilie a fost lansată o licitație pentru proiectarea și execuția lucrărilor de modernizare a drumurilor de legătură la DJ 107I – Transalpina de Apuseni, în partea de Nord a municipiului. Este vorba despre șapte străzi, respectiv: strada Țiglăriei; strada N. Bălcescu, strada Viilor (cu componenta strada Zorilor), strada Plugarilor, strada Livezii, strada Fântânele și strada Păltiniș.

Citește și Mai multe străzi din Aiud, care asigură legătura cu Transalpina de Apuseni, vor fi asfaltate și modernizate. Valoarea investiției

Potrivit caietului de sarcini, străzile propuse în prezent spre asfaltare, aflate în partea de Sud a municipiului Aiud, sunt următoarele:

  • strada Valea Aiudului (cu componenta strada Dudului)
  • strada Gheorghe Lazăr

Străzile principale: Valea Aiudului 1 și Valea Aiudului 2 (adiacente râului Aiud)

Străzile secundare: Valea Aiudului 1 R1, Dudului, Valea Aiudului 2 R1, Valea Aiudului 2 R2 și strada Gheorghe Lazăr

Potrivit documentației, necesitatea modernizării străzilor este justificată de disconfortul produs de partea carosabilă impropie unei circulații rutiere confortabile, precum și lipsa unor amenjări pentru circulația pietonilor. Sistemul rutier actual nu asigură o circulație rutieră fluentă, în condiți de confort și siguranță.

Sistemul rutier existent pe partea carosabilă a străzilor este compus dintr-un amestec eterogen de piatră, balast și pământ. Creşterea traficului şi lipsa întreţinerii curente şi periodice au dus la degradarea accentuată a carosabilului, cele mai frecvente degradări fiind: gropi, cedări de terasament, şanţuri, podeţe colmatate, etc.

Lungimea străzilor proiectate este de 3,443 km.

Indicatorii tehnico-economici estimați ai proiectului sunt următorii:

  • lungimea drumului modernizat – terasamente și fundație: 3,443 km
  • lungimea drumului modernizat – strat de bază și îmbrăcăminte rutieră: 3,443 km
  • lățime parte carosabilă: 4 – 6 m
  • șanțuri și rigole: 3,443 km
  • trotuare: 4,916 km

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax