Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Încă un copil a murit din cauza RUJEOLEI. Situaţia îmbolnăvirilor din judeţul Alba şi din ţară

Publicat

Numărul deceselor în România din cauza rujeolei a ajuns la 36. Cel mai recent a fost înregistrat în judeţul Ialomiţa. Au fost şi 78 de noi cazuri de îmbolnăviri, în ţară. În judeţul Alba, de mai bine două luni, nu au mai fost raportate noi îmbolnăviri.

Al 36-lea deces cauzat de rujeolă, confirmat serologic, a fost un copil în vârstă de 1 an şi o lună, nevaccinat, din judeţul Ialomiţa, potrivit datelor transmise de Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT).

De la debutul epidemiei, în urmă cu un an, cele mai multe decese, respectiv 9, s-au înregistrat în judeţul Timiş unde sunt, de altfel, şi cele mai multe cazuri confirmate. S-au mai înregistrat 7 decese în Dolj, 6 în Arad, 3 în Caraş-Severin şi câte unul în Bihor, Braşov, Cluj, Călăraşi, Neamţ, Satu Mare, Vaslui, Galaţi, Mureş, Ialomiţa şi Bucureşti.

Numărul total de cazuri confirmate cu rujeolă în România, raportate până la data de 17 noiembrie, este 9.900. În săptămâna 13-17 noiembrie, au fost raportate încă 78 de cazuri noi în 10 judeţe. Majoritatea au fost în Harghita (21) şi Satu Mare (19).

Judeţ / nr. cazuri confirmate

Satu Mare: 19

Dolj: 1

Mureş: 3

Călăraşi: 5

Harghita: 21

Bucureşti: 10

Iaşi: 1

Ilfov: 5

Ialomiţa: 12

Giurgiu: 1

“Referitor la rezultatele campaniei suplimentare de vaccinare cu vaccin ROR din luna octombrie 2017, procentele de copii vaccinaţi pentru toate grupele de vârstă incluse în această acţiune sunt nesatisfăcătoare şi nu ating nivelurile optime recomandate. Astfel, în luna octombrie a fost vaccinat un procent de 31.2% din totalul catagrafiaţilor. Motivele nevaccinării au fost: neprezentaţi (26.4%), negăsiţi la domiciliu (17%), refuzuri (14%) şi contraindicaţi (11.5%)”, potrivit CNSCBT.

Rujeola (pojarul) este o boală infecţioasă care adesea duce la complicaţii. Din patru persoane care fac rujeolă, una are nevoie de spitalizare, iar pentru 1 din 1.000 de bolnavi de rujeolă boala este mortală. Vaccinul împotriva rujeolei (pojarului) protejează copiii împotriva acestei boli. În România, 9 din 10 parinţi îşi vaccinează copiii.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax