Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Încălcări la Legea electorală: Tricolorul României, pus pe afişul de campanie al lui Alexandru Dăncilă, candidatul USL la Primăria Sebeș

Publicat

Odată cu apariţia primelor afişe electorale prin oraşe, au apărut şi primii candidaţi din partea partidelor politice care încalcă legile României. În goana pentru găsirea combinaţiei perfecte între sloganuri şi cromatică, aspiranţii la fotoliile de conducere din primării uită să-şi mai îndrepte atenţia şi asupra textelor de lege. Un astfel de exemplu este şi candidatul USL la Primăria Sebeş, Alexandru Dăncilă.

Deşi sunt primii care invocă necesitatea respectării legii după câştigarea alegerilor, candidaţii partidelor politice uită principiile de la care au plecat, la câteva zile după startul campaniei electorale. Hotărât să recâştige încrederea locuitorilor din Sebeş în administraţia locală, Alexandru Dăncilă şi-a arborat pe străzile municipiului afişele de campanie. Alesul USL Alba a omis să-şi informeze directorul de campanie că folosirea culorilor tricolorului pe însemnele electorale este strict interzisă prin lege.

Pe afişul ce îl ilustrează pe Alexandru Dăncilă tronează un bine conturat tricolor. Potrivit Legii 67/2004 actualizată, publicată în Monitorul Oficial, „Semnele electorale nu pot reproduce sau combina simbolurile naţionale ale statului român, ale altor state, ale Uniunii Europene, ale organismelor internaţionale ori ale cultelor religioase”.

Fotografia ne-a fost furnizată de un cititor Alba24, iar ceea ce rezultă de aici este că Alexandru Dăncilă a păşit deja cu stângul în campania electorală.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

13 Comentarii

13 Comentarii

  1. sebesan

    marți, 15.05.2012 at 17:29

    Dancila e un profesoras de sport care vrea sa conduca Sebesul dar habar nu are de o prevedere legala ultracunoscuta ! Sebeseni, nu va mai lasati pacaliti inca odata de acest personaj slab la minte. Ati vazut ce a facut cat a fost primar: un mare NIMIC pentru Sebes si un mare SCANDAL cu afacerea Borsec.

  2. ion

    marți, 15.05.2012 at 22:49

    o vorba din batrani spunea ca-m asa,ca daca iar trage cineva un sut in fund nici nu sa-r intoarce sa vada cine i la dat,tradus sa inteleaga toti,e un om moale o marioneta ieftina!!!!!!

  3. halvanez

    miercuri, 16.05.2012 at 10:33

    Asa e Ioane! Esti cam agramat, dar ai dreptate!

  4. Vasy

    miercuri, 16.05.2012 at 19:33

    Nu este incalcata legea electorala! „Drapelul național al României este un tricolor cu benzi VERTICALE, începând de la lance: albastru, galben și roșu. Pe afis sunt benzi ORIZONTALE. Iar culorile sunt reprezentative pentru cele trei partide: PC- albastru, PNL – galben si PSD – rosu. Asa ca m-ai documentati-va dlor redactori.

    • moderatorul de serviciu

      miercuri, 16.05.2012 at 20:33

      @Vasy, ce-i cu vrajeala asta de doi bani. Asta este un tertip tipic politicianist. Adica nu sunt culorile drapelului ci culorile partidului. Asta este ca abureala cu afisele alea de le lipeau pe holurile instituțiilor publice pe care sciau AICI NU SE IA SPAGA! Iar ei luau spaga in birouri. Daca nu se gandeau la smecherii nu puneau tricolorul pe afis. Nici vertical nici orizontal. Puneau sigle si eu cred ca era suficient.Patriotisnul este de obicei exploatat de primarii care n-au fost in stare de nimic cand au condus un oras. Exemplul cel mai elocvent din judet este PDL istul Olar care de ani de zile numai cu asta castiga alegerile in Apuseni si dupa aceea isi face smenurile, linistit, patru ani.

  5. Sebesan

    miercuri, 16.05.2012 at 20:32

    Vasy „m-ai” treci pe la scoala 🙂

  6. sanki

    miercuri, 16.05.2012 at 21:44

    lasa bre ca vine nistor cu succesuri la fonduri europene…. ce te faci ca nu mai e Nuti in schema. ehehe trecute vieti de doamne si domnite

  7. sanki

    miercuri, 16.05.2012 at 21:49

    apropo va derajeaza tricolorul, dar nu va zgaraie ochii afisele lui nistor puse in sebes de la inceputul lui martie ca doar doar iese primar?????

    cam multi bani cheltuiti … o fi pe fonduri europene nu???? sigur!!!! VA DORESC O OPOZITIE USOARA!!!!!!
    VA PUP

  8. Dan Groza

    miercuri, 16.05.2012 at 23:22

    Nu cred ca asta deranjeaza, ci faptul ca un candidat care se declara cinstit, se foloseste de kkt-uri de acest gen, care pe deasupra sunt si ilegale, pentru a impresiona. Stiti bine ca profesorasul asta de sport, care a mai fost primar, e n-a facut nimic in 4 ani si a fost un om de paie in mana smecherilor orasului. Din partea mea alegeti ce vreti dar macar cand o faceti ganditi-va ce s-a facut pana acum in oras si ce se putea face. Si de Dancila acum 4 ani si de infumuratul de Mugurel pana acum.

  9. John Doe

    joi, 17.05.2012 at 07:04

    @sanki – cu Dancila trebuie sa ne urezi in cel mai bun caz „somn usor” inca 4 ani. Mai scoatem niste pamant din fostul lac…poate mai vindem ceva subevaluat…mai crestem niste gaste pe strazile de tara…fain 🙂 Tu voteaza cu el ca sigur ti-a placut cum a condus primaria.

    • pp

      joi, 17.05.2012 at 10:33

      pai prietene toate cartierele ai fost incepute in mandatul lui dancila – valea frumoasei, aleea parc, sau nu mai stiti cum aratau???, asfaltari gen stefan cel mare care era un gunoi de strada samd… da ce sa va fac aveti memorie scurta. asa e gunoiul de magarel nu a facut nimic , iar cu terenurile sunteti pe dinafara . vreau si eu pretul ala nu cat da statu’ pe mp la expropriere … (sub ultima conducere a PDL — fie-le tarana usoara ca la taranisti… oricum culoarea verde amestecata cu portocaliu puteeeee.

      • Dan Groza

        joi, 17.05.2012 at 12:24

        @pp, gresit. Toate lucrarile pe care le-ai enumerat au fost incepute de Mugurel pe vremea cand nu se gandea la oua si nu i se urcase doctoratul si fumurile puterii la cap. Dancila nu a facut decat sa stea ca cibanul cu oile pe pasune. Putea si sa nu existe ca toate lucrarile se terminau cam in acelasi timp. Oricum de 12 ani la Sebes primarii au frecat menta, au decontat retete cu medicamente la rromi. Pe acest fel de „protectie sociala” s-au cheltuit banii orasului.

  10. sanki

    vineri, 18.05.2012 at 21:34

    mei cand magarel era fara oua dl. Dancila era viceprimar prietene…..
    deci lasa jocul pedelacilor ca nu tine.
    gata

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax