Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Incendii de vegetație uscată în Gârbova de Jos și Mirăslău. Pompierii au intervenit pentru stingerea flăcărilor

Publicat

incendiu

Două  incendii au izbucnit duminică, 5 august, în jurul orei 13.00, pe o miriște cu vegetație uscată din localitatea Gârbova de Jos și în jurul orei 15.00, pe o pășune din Mirăslău. Detașamentul de pompieri Aiud a intervenit la fața locului pentru stingerea flăcărilor. Cea mai probabilă cauză a apariției primului a fost o țigară aprinsă, aruncată cu neglijență pe câmpul uscat, în amiaza mare. 

Din primele informații oferite de ISU Alba, incendiul din Gârbova de Jos a afectat o suprafață relativ mică, maxim un hectar, și nu există riscul de extindere a flăcărilor. Cea mai probabilă cauză a izbucnirii incendiului a fost o țigară aprinsă aruncată cu neglijență pe jos.

De asemenea, pășunea din satul Livezile a fost cuprinsă de flăcări în jurul orei 15.00.

Focul a fost favorizat de uscăciunea din aceste zile și de căldura amiezii și a luat proporții, însă a fost domolit de intervenția pompierilor.

Vă prezentăm comunicatul ISU Alba:

„Subunităţile Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Unirea” al judeţului Alba, au intervenit în judeţ, duminică, pentru stingerea a trei incendii de vegetaţie uscată, astfel:

– Detaşamentul Aiud a intervenit în loc. Gârbova de Jos şi în loc. Miraslău în cooperare cu Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Miraslău.

– Garda Sebeş a intervenit în loc. Vinţu de Jos.

În total au ars aproximativ 56 ha de vegetaţie uscată.

Cauza probabilă a acestor incendii de vegetaţie uscată o constituie focul lăsat nesupravegheat şi fumatul în locuri nepermise.

Reamintim populaţiei faptul că, se interzice igienizarea terenurilor prin incendiere, împotriva celor vinovaţi se vor lua următoarele măsuri:

  • amendă contravenţională de până la 2.500 lei pentru nerespectarea normelor în domeniul apărării împotriva incendiilor;
  • sancţionarea până la suspendarea subvenţiilor acordate de A.P.I.A;

amenzi contravenţionale aplicate de Garda Naţională de Mediu – Comisariatul Judeţean Alba, în valoare de 3.000 – 6.000 lei persoanelor fizice şi 25.000 – 50.000 lei persoanelor juridice.”

FOTO: Arhivă.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax