Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO-VIDEO: UPDATE – INCENDIU de proporții la o fabrică din Petrești. Intervenție de amploare a pompierilor


Publicat

Un incendiu de proporții a izbucnit, vineri dimineață, în jurul orei 05:00, la firma SC. Parom Impex din localitatea Petrești.

Focul s-a manifestat la acoperișul unei hale. Potrivit ISU Alba, incendiul a fost generalizat, pe o suprafață de 1.000 mp.

Video: ISU Alba

UPDATE, ora 07:11 – Potrivit reprezentanților ISU Alba, incendiul s-a manifestat la o hală de depozitare.

La momentul izbucnirii incendiului nu era prezentă nicio persoană în hala respectivă. Hala a ars pe o suprafață de aproximativ 1500 de metri pătrați, a declarat căpitan Radu Botezan – purtător de cuvânt ISU Alba.incenidiu petresti

Mai mult, în hala care a luat foc, s-ar fi aflat materiale chimice de prelucare a fierului și materiale de construcții. 

incedniu fabrica hartie

UPDATE, ora 06:45„Bine că nu a bătut vântul că ne ardea casa. Azi-dimineață nu puteam pune mâna pe poartă, era fierbinte, ardea. Flăcările erau mai mari ca stâlpul. La ora 5 fără 5 am sunat la 112. Ne-a fost frică că dacă bătea vântul săreau scântei”, au declarat pentru Alba24 proprietarii unor locuințe aflate la doar câțiva metri distanță de hala care a ars.

UPDATE, ora 06:31 – Potrivit ISU Alba, incendiul este localizat și se lucrează pentru stingerea focului.

incenidiu petresti

Știrea inițială

La fața locului a intervin pompierii ISU Alba cu patru autospeciale de apă și stingere, o autoscară și o ambulanță.

fabrica in flacari

Alături de ei intervin SVSU Sebes și SPSU Pehart.

Știre în curs de actualizare.ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

Rafila: Vaccinul anti-COVID rezistă doar 17 zile. Nu poate fi făcut la medicul de familie, va fi nevoie de centre de vaccinare

Publicat

rafila

Alexandrul Rafila, reprezentantul României la OMS și candidat PSD la alegerile parlamentare, spune că vaccinul anti-COVID va necesita o logistică extraordinară, deoarece trebuie transportat și păstrat în condiții foarte stricte, în condițiile în care de la producere până la administrare nu pot trece mai mult de 17 zile.

„Chiar dacă vaccinul va fi autorizat în decembrie, de la momentul autorizării până la vaccinarea efectivă a celor care sunt în prima linie – personalul medical, pacienții cu comorbidități – este un drum care trebuie urmat și o organizare logistică care trebuie făcută. Eu aș vrea să îl rog pe dl Tătaru, decât să anunțe aceste termene – nu știu de ce tocmai decembrie va fi luna când acest vaccin va fi disponibil în România – să se gândească la logistica extraordinară care trebuie pusă la punct”, a spus Rafila la Digi24.

„Acest vaccin va necesita organizarea, împreună cu Ministerul Apărării și Departamentul pentru Situații de Urgență, a unor centre de vaccinare. Nu e posibil ca medicii de familie să vaccineze în mod tradițional oamenii, pentru că acest vaccin, din momentul producerii până la vaccinare, rezistă doar 17 zile. El trebuie ținut la minus 80 de grade și în ambalajul cu gheață carbonică e păstrat doar 10 zile, iar în 7 zile trebuie administrat. Or, să vaccinezi milioane de oameni într-un timp scurt este o mare provocare.

Dacă noi ar trebui să vaccinăm 7 milioane de persoane, vom avea nevoie de cel puțin 14 milioane de seringi, pentru că este un vaccin multidoză și asta necesită o logistică extrem de mare”, a adăugat el.

„În Satele Unite s-a discutat, este cea mai mare provocare din punct de vedere al organizării probabil de după al doilea război mondial, iar costurile în SUA sunt estimate la cel puțin 10 miliarde de dolari. Așa că dl ministru ar trebui să catagrafieze populația care trebuie să fie vaccinată imediat și să stabilească zonele de organizare a centrelor de vaccinare, circuitul logistic și mai ales personalul care va organiza acest lucru, pentru că fără personal toate aceste lucruri n-au niciun fel de sens”, a mai spus Rafila.

sursa: digi24.ro

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Teatrul de Păpuși din Alba Iulia reia seria spectacolelor online: „Capra cu trei iezi”, transmis pe Facebook, miercuri și joi

Publicat

Teatrul de Păpuși „Prichindel”, în parteneriat cu Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba, vă invită la teatru. Nu în sală, din păcate, ci pe paginile de Facebook ale celor două instituții, în cadrul unor transmisiuni LIVE. Asta înseamnă că actorii vor juca efectiv pe scenă pentru voi, cei de acasă, cu aceeași bucurie ca și când ați fi în sală, alături de ei.

„Ne vom imagina că veți cânta alături de ei, sau că veți dansa și, evident, că ne veți și aplauda. Sperăm ca măcar așa să aducem un strop de bucurie și de poveste în casele și în sufletele voastre de copii”, au transmis reprezentanții teatrului.

Așadar, începând de săptămâna viitoare, în zilele de miercuri și joi ale săptămânii veți putea urmări câte un spectacol, transmis în direct din sala teatrului, pe adresele de Facebook:

Teatrul de Păpuși Prichindel

Teatrul de Păpuși Prichindel Alba Iulia

Centrul de Cultură Augustin Bena Alba

Primul spectacol care va da startul programului nostru online este „Capra cu trei iezi”, în regia colectivă semnată de Teodora Popa, Ramona Mincu Benchea, Irina Melnic, Viorica Boda, după o dramatizare de Cristian Pepino.

„Până vom putea reveni în fața voastră, dragi copii, vă așteptăm să vă ocupați locul preferat acasă, imaginându-vă că sunteți în primul rând la teatru. Haideți miercuri, 4 noiembrie și joi, 5 noiembrie, orele 12.00, la întâlnirea cu buna mamă-capră și cu năstrușnicii ei iezișori, cu lupul cel nesătul și cu alte personaje vesele și simpatice”, au mai transmis reprezentanții teatrului.

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Ministrul Educației, Monica Anisie: În spațiul școlii nu există pericolul infectării cu coronavirus

Publicat

În spațiul școlii nu există pericolul infectării, a declarat miercuri ministrul Educației Naționale, Monica Anisie. Anisie argumentează că în școli s-au luat ”toate măsurile de siguranță” și astfel ”nu școala este cea care afectează creșterea” numărului cazurilor de coronavirus.

„S-au luat toate măsurile de siguranță, există distanța fizică, se poartă mască, profesorii sunt atenți cu respectarea regulilor, nu școala este cea care afectează creșterea. Pericolul este dincolo de poarta școlii”, a declarat ministrul Educației la B1 TV.

Potrivit Monicăi Anisie, copilul trebuie să respecte regulile și după ce părăsește școala.

„Am făcut apel la populație să respecte regulile de prevenire. Nu numai în clasă copilul să respecte regulile , ci și acolo unde părăsește școala”, a subliniat ea.

„Unele sunt închise pentru că rata a atins 3 la mia de locuitori, altele pentru că au existat în școală 3 îmbolnăviri. Scenariul roșu (din Capitală, n.r.) e pentru 14 zile, nu s-au închis definitiv. Va fi o reevaluare și de la caz la caz se va lua o decizie”, a adăugat ea.

sursa: hotnews.ro

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Persoanele testate Covid-19 vor primi rezultatele în 24 de ore, prin SMS și e-mail. Schimbări anunțate de Ministerul Sănătății

Publicat

Suspecții de infecție cu coronavirus care fac teste PCR (la cerere sau conform metodologiei) vor primi rezultatele în maximum 24 de ore de la primirea probei la laborator, prin SMS și e-mail. Rezultatele probelor vor fi transmise automat din aplicația informatică de colectare a datelor, prevede un Ordin aprobat miercuri de Ministerul Sănătății (MS).

Începând de săptămâna viitoare se modifică fluxul informațional utilizat în raportarea datelor referitoare la infecția cu virusul SARS CoV- 2, prin actualizarea platformei informatice de colectare a datelor, au transmis reprezentanții MS, într-un comunicat.

Având în vedere noile prevederi legale conform cărora medicii de familie vor prelua monitorizarea persoanele asimptomatice infectate cu noul coronavirus, dar și pentru reducerea timpilor în colectarea și corelarea datelor furnizate de autoritățile și instituțiile implicate, precum și reducerea timpului de informare a persoanelor testate, a fost aprobat Ordinul ministrului Sănătății pentru aprobarea fluxului informațional utilizat în raportarea datelor referitoare la infectia cu virusul SARS CoV- 2

„Actualizarea fluxului informational va reduce timpii de răspuns a direcțiilor de sănătate publică și va îmbunătăți colaborarea dintre acestea și persoanele infectate sau care fac parte din anchetele epidemiologice.Persoanele care au fost testate vor afla în timp real rezultatul testelor, de asemenea deciziile emise de dsp vor fi transmise automat din sistemul informatic, nemaifiind necesară contactarea dsp-ului. De asemenea se va facilita colaborarea cu medicii de familie. Măsurile sunt luate pe baza experienței acumulate în cele 8 luni de gestionare a pandemiei, dar și în conformitate cu noile prevederi legislative”, a declarat Nelu Tătaru, ministrul Sănătății

Conform documentului, probele transportate la laboratoarele care realizează testarea RT-PCR vor fi însoțite de un Formular de însoțire a probei recoltate cu cod emis anterior de Direcția de Sănătate Publică (DSP).

Pentru toate probele recoltate (la cerere sau conform metodologiei), laboratoarele vor introduce în platforma informatică toate datele din formularele, precum și rezultatele testelor după fiecare tranșă de lucru, în maxim 24 ore de la primirea probei la laborator.

Responsabilitatea pentru alocarea probelor prelevate conform metodologiei catre laboratoare revine fiecărui DSP aferent. Directorul executiv al fiecărui DSP se asigură de alocarea probelor, astfel încât toate probele să fie procesate în maxim 24 ore. Pentru situația în care capacitatea de testare dintr-un județ este depășită, se va realiza relocarea probelor în alte județe de către coordonatorul regional stabilit.

Rezultatele probelor vor fi transmise automat din aplicația informatică prin SMS și email persoanelor testate. În cazul în care pentru persoana testată nu există date relevante de contact, responsabilitatea transmiterii rezultatului revine entității care a dispus recoltarea, respectiv entitățile la care s-a efectuat testarea.

Buletinele de analiză pozitive vor fi transmise în mod automat prin email și mesaj text, medicului de familie al persoanelor testate, pentru a fi luate în evidență.

În cazul în care o persoană testată nu are medic de familie, aceste informații sunt transmise către DSP, aceasta având responsabilitatea de a monitoriza cazul.

Direcțiile de Sănătate Publică (DSP) au obligația de a identifica și de a confirma în urma anchetei epidemiologice contacții direcți ai fiecărei persoane testate pozitiv.

Toate persoanele identificate a fi contacți direcți ai fiecărei persoane cu rezultat pozitiv vor fi introduse în aplicația informatică de către DSP.

Decizia de carantinare va fi generată automat, imediat după completare, din aplicația informatică și va fi transmisă fiecarei persoane, cât și a medicului de familie al acesteia.

În cazul pacienților pozitivi, decizia de izolare va fi completată în aplicația informatică de către DSP în maxim 24 ore. După completare, aceasta va fi transmisă în format electronic, prin email din aplicația informatică, atât medicului de familie / medicului desemnat de catre DSP, cât și pacientului.

După 14 zile de la luarea în evidență ca persoana confirmată, pentru persoanele izolate la domiciliu sau în locații dedicate și monitorizate de medicii de familie, respectiv medicii alocați de DSP, în absenta schimbării statusului acestora, fișa pacientului se va închide în mod automat în aplicația informatică sub statusul de “vindecat”.

Pentru toti pacienții pozitivi internați, unitățile spitalicesti au obligația de a completa formularul corespunzător (fișa de spital) din aplicația informatică, în primele 12 ore de la internare.

La externare, unitatea spitalicească are obligația ca în maxim 24 ore să completeze în fișa de spital din aplicația informatică, statusul pacientului: vindecat, transferat sau izolat la domiciliu.

Unitățile spitalicești au obligatia raportării imediate a deceselor Covid în baza definitiei de caz către DSP.

Orice laborator autorizat de către DSP, dar neinclus în Programul Național de Sănătate, care efectuează teste RT-PCR pentru SARS-CoV-2, are obligația de a transmite în aceleași termene, buletinele de analiză, electronic, către DSP și INSP, precum și datele statistice solicitate către INSP.

Prelucrarea datelor cu caracter personal se realizează cu respectarea dispoziţiilor Regulamentului (UE) 2016/679 al Parlamentului European și al Consiliului din 27 aprilie 2016 privind protecţia persoanelor fizice în ceea ce priveşte prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulaţie a acestor date și de abrogare a Directivei 95/46/CE, ale Legii nr. 190/2018 privind măsuri de punere în aplicare a Regulamentului (UE) 2016/679 al Parlamentului European și al Consiliului din 27 aprilie 2016 privind protecţia persoanelor fizice în ceea ce priveşte prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulaţie a acestor date și de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecţia datelor), precum și a altor prevederi legale naţionale incidente în domeniul prelucrării datelor cu caracter personal.

Până săptămâna viitoare, Ministerul Sănătății și STS vor organiza sesiuni de pregătire regionale cu toate instituțiile implicate.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate