Connect with us
Publicitate

CÂMPENI

FOTO UPDATE: INCENDIU în localitea Bistra. O șură a fost mistuită de flăcări. Pompierii au intervenit cu două autospeciale

Publicat

Un incendiu a izbucnit joi, în jurul orei 17:30, în localitatea Bistra. Potrivit primelor informații, focul a cuprins o anexă gospodărească.

UPDATE: Potrivit ISU Alba, a ars o șură, de mici dimensiuni, în totalitate și aprox 0,5 ha vegetație uscată.

Potrivit ISU Alba, Stația de pompieri Câmpeni intervine pentru localizarea și stingerea unui incendiu produs la o anexă gospodărească în localitatea Bistra.

Pompierii intervin cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă.

Foto: ISU AlbaDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.


Publicitate

EVENIMENT

Un maistru de la Fabrica de Arme Cugir, condamnat după ce o angajată și-a pierdut două degete, într-un accident. Ce s-a întâmplat

Publicat

fabrica de arme cugir 2

Un maistru de la Fabrica de Arme Cugir a fost condamnat de magistrații Curții de Apel Alba Iulia, după ce în urmă cu mai bine de patru ani, a pus o angajată să lucreze la un utilaj pentru care femeia nu era pregătită. În timp ce lucra cu utilajul femeia a suferit un accident de muncă, iar în urma accidentului două degete i-au fost amputate.

În data de 26 ianuarie 2022, maistrul de pe secția pe care care lucra femeia a încercat să încheie un acord de recunoaștere a vinovăției, însă magistrații Judecătoriei Alba Iulia au considerat că pedeapsa ar fi prea blândă, raportat la faptele petrecute. Apoi, dosarul a ajuns în apel, pe masa magistraților Curții de Apel Alba Iulia.

CITEȘTE ȘI: Niciun vinovat, la patru ani de la mutilarea unei angajate a Fabricii de Arme Cugir, în urma unui accident. Ce s-a întâmplat

În apel, în data de 25 mai 2022, magistrații Curții de Apel Alba Iulia au considerat că acordul de recunoaștere încheiat respectă toate prevederile legale și că pedeapsa din acord este suficientă.

Ce s-a întâmplat

Femeia era angajată la Fabrica de Arme Cugir, iar, în data de 13 iulie 2018, i-a fost dată o responsabilitate pentru care nu avea competențe.

Mai exact, femeia lucra în cadrul Atelierului Flux 2: ”numitul B.E., angajat în cadrul aceleiași societăți comerciale pe postul de reglor, cu toate că nu avea această competență, i-a trasat sarcina de a utiliza o mașină de frezat piese metalice, iar, în timpul activității, victima a suferit un accident la mâna dreaptă, în urma căruia i-au fost amputate două degete, suferind leziuni traumatice ce necesită pentru vindecare 60-65 de zile de îngrijiri medicale, fiindu-i cauzată și o infirmitate”, se arată în motivarea instanței.

În urma anchetei, oamenii legii au descoperit că maistrul care supraveghea angajații a dat ordin ca femeia să lucreze pe aparatul respectiv. Primul angajat care i-a spus femeii să lucreze a fost scos din cercetare, dosarul său fiind clasat.

CITEȘTE ȘI: VIDEO REPORTAJ: Ziua în care Cugirul a explodat. Fluturașii de salarii, scânteia protestelor de la cele două fabrici de armament

Potrivit motivării instanței, la data de 13.07.2018, în timp ce se afla în exercitarea atribuțiilor de serviciu la Fabrica de Arme Cugir S.A., unde era angajat pe postul de maistru, inculpatul nu a respectat dispozițiile legale privind securitatea și sănătatea în muncă, pentru activitatea de frezor, deoarece, pe de o parte a permis numitului B.E. să repartizeze sarcinile de muncă angajaților din cadrul Atelierului Flux 2, deși această obligație îi revenea exclusiv inculpatului, iar, pe de altă parte, i-a permis persoanei vătămate să lucreze pe mașina de frezat fără ca aceasta să aibă pregătirea necesară, cu consecința producerii unui accident în urma căruia acesteia i-au fost amputate două degete de la mâna dreaptă, și a suferit, totodată, leziuni traumatice ce au necesitat pentru vindecare 60-65 de zile de îngrijiri medicale, precum și o infirmitate”, se arată în documentul citat.

Daune de 50.000 de lei

Femeia mutilată a cerut daune de 200.000 de lei din partea Fabricii de Arme Cugir, după ce a rămas fără două degete de la mâna dreaptă.

CITEȘTE ȘI: O angajată a Fabricii de Arme Cugir, mutilată într-un ACCIDENT de MUNCĂ, a dat în judecată compania. Daune de sute de mii de lei

După aproape doi ani de ședințe de judecată pe rolul Tribunalului Alba, în data de 13 iulie 2021, magistrații instanței au admis în parte cererea acesteia și au decis ca 50.000 de lei este de ajuns pentru suferința acesteia.

Pedeapsa primită de maistru

În data de 25 mai, judecătorii Curții de Apel Alba Iulia, au decis că pedeapsa amenzii penale este suficientă și are aptitudinea de a-și atinge scopul preventiv și educativ urmărit prin aplicarea ei; în fine, nu trebuie ignorat faptul că infracțiunea comisă a fost săvârșită din culpă și reprezintă un eveniment izolat în viața inculpatului. Drept urmare au admis acordul de recunoaștere a vinovăției respins în primă instanță de magistrații Judecătoriei Alba Iulia.

Maistrul a fost condamnat pentru infracţiunea de nerespectarea măsurilor de securitate şi sănătate în muncă și vătămare corporală din culpă, fiind obligat de instanță la o amendă penală de 2400 lei.

Decizia a fost definitivă.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Închisoare cu executare pentru un tânăr care a pariat banii tatălui pe un site de pariuri. Proces la Curtea de Apel Alba Iulia

Publicat

Un tânăr va executa un an și cinci luni de închisoare, după ce a pariat 5000 de lei, de pe cardul tatălui său, pe un site de pariuri sportive. Decizia este definitivă, deoarece în urmă cu câteva zile, magistrații Curții de Apel Alba Iulia au dat o decizie în dosar, iar motivarea a fost făcută public. 

Motivul pentru care tânărul va executa pedeapsa, dar și ce s-a întâmplat este descris în motivările Tribunalului Hunedoara unde s-a judecat fondul și a Curții de Apel Alba Iulia unde s-a judecat apelul.

Ce s-a întâmplat

Potrivit motivării instanței, un bărbat din Orăștie în data de 03 februarie 2020,un bărbat a sesizat Poliția Municipiului Orăștie, cu privire la faptul că, la data de 31 ianuarie 2020, ora 14:59, i-a fost notificată telefonic o tranzacție în valoare de 5000 de lei de pe card, reprezentând o plată făcută către un site de pariuri sportive. Bărbatul a cerut ca plata să fie refuzată deoarece el nu a accesat site-ul respectiv și nu a făcut cumparaturi online. Plata a fost refuzată, iar bărbatul a primit un alt card.

Între timp, o anchetă a fost demarată de polițiști, iar principalul suspect a devenit chiar fiul bărbatului. Acesta a fost cercetat și apoi trimis în judecată pentru efectuare de operațiuni financiare în mod fraudulos și acces ilegal la un sistem informatic.

În timpul urmării penale tânărul a precizat că tatăl său și-a lăsat cardul acasă și fără acordul său a plătit 5000 de lei în contul site-ului de pariuri, bani pe care i-a jucat.

”Inculpatul a avut o atitudine sinceră şi a recunoscut săvârşirea faptei. În faza de judecată a solicitat ca judecata să aibă loc în baza probelor administrate în cursul urmăririi penale.

Inculpatul nu a fost de acord să presteze muncă neremunerată în folosul comunităţii şi a solicitat aplicarea unei amenzi, insistând asupra acestei sancţiuni penale”, se arată în motivarea instanței.

Din cauza faptului că a refuzat prestarea muncii în folosul comunității nu au putut fi aplicate articolele ce privesc suspendarea executării pedepsei.

”Tribunalul constată că inculpatul nu şi-a dat acordul pentru prestarea unei activităţi neremunerate în folosul comunităţii astfel că faţă de acesta nu pot fi aplicate disp. art. 91, 92 C.pen., nefiind îndeplinită condiţia prev. de art. 91 al. 1 lit. c) C.pen”, se arată în motivarea instanței.

La Tribunalul Hunedoara a fost condamnat la un an și 5 luni de închisoare cu executare. Dosarul a mers în apel, la Curtea de Apel Alba Iulia, unde magistrații au judecat. Aceștia au păstrat pedeapsa cu executare, dar au modificat pedepsele accesorii. De asemenea au mai dispus confiscarea sumei de 5000 de lei de la tânăr.

Decizia Curții de Apel Alba Iulia a fost dată în data de 25 mai 2022.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Site-ul Ministerului Apărării Naționale, în limba engleză, atacat de hackeri. Ce fel de atac cibernetic a avut loc

Publicat

Hackerii au atacat pagina de internet, versiunea în limba engleză a site-ului Ministerului Apărării Naționale. Atacul a început sâmbătă, 28 mai, în jurul orei 4.30 când a s-a declanșat un atac cibernetic de tip distributed denial of service (DDOS).

Potrivit MAPN, Specialiștii Comandamentului Apărării Cibernetice al MApN (CApC) au reușit restabilirea funcționării normale a paginii de internet în aproximativ 30 de minute de la declanșarea atacului DDOS.

”Facem precizarea că site-ul MApN nu conține baze de date cu caracter sensibil sau clasificat, iar atacul nu a afectat alte servicii și rețele informatice ale MApN.

Comandamentul Apărării Cibernetice al MApN este în legătură cu celelalte instituții naționale cu atribuții în domeniu pentru identificarea cu precizie a originii acestui atac și luarea tuturor măsurilor care se impun”, se arată într-un comunicat remis de MApN.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Un nou parc ar putea fi amenajat în curând, la Sebeș. Cum va arăta spațiul public urban propus pe strada Alunului

Publicat

Administrația locală din Sebeș se pregătește pentru reconversia unei zone degradate aflată pe strada Alunului din municipiu.

Pe un teren în suprafață de peste 3.800 mp se va amenaja un nou parc, un spațiu public urban cu zone destinate unor jocuri specifice vârstei a III-a, zone pentru practicarea sportului în aer liber destinate persoanelor tinere, alei de promenadă și zone de socializare. 

Consilierii locali din municipiul Sebeș vor avea de votat, în ședința din 30 mai, două proiecte ce vizează reabilitarea spațiului public urban și a zonei pietonale de pe strada Alunului.

Valoarea proiectului este de 2.192.746,97 lei, cu TVA inclus.

Potrivit studiului de fezabilitate, parcurile și spațiile verzi au un rol generator de comuniune socială, accesibilă tuturor, educativă pentru toți. Zona amenajată în cadrul acestui proiect va atrage toți locuitorii din municipiul Sebeș. „Dacă spațiul este amenajat frumos asigurându-se un climat echilibrat și revigorant, păstrându-se o bună relație cu locuitorii, se va realiza o sensibilitate a vizitatorilor asupra utilizării lui, iar prin urmare oamenii vor ajunge să și-l însușească ca o locație publică și liant comunitar”, se precizează în documentul citat.

Amplasamentul este situat în intravilanul municipiului Sebes, pe strada Alunului.

Terenul are o formă trapezoidală, fiind alcătuit din adouă parcele, împreună însumând o suprafață de 3.858 mp.

În prezent, această zonă este într-o stare avansată de degradare, frecvent fiind depuse deșeuri rezultate din construcții, în timp devenind nefrecventată de cetățenii municipiului.

Amenajarea propusă urmărește asigurarea unor spații de petrecere a timpului liber pentru toate categoriile grupului țintă, respectiv:

 • Zone destinate unor jocuri specifice vârstei a III-a, respectiv table și șah
 • Zone destinate practicării sportului în aer liber destinate persoanelor tinere
 • Alei de promenadă și zone de socializare destinate atât tinerilor cât și persoanelor vâstnice

Se propune amenajarea totală a spațiului prin:

 • configurarea alveolelor de spații verzi în vederea conturării unui traseu de parcurs pe toată suprafața scuarului și amenajarea a trei zone de interes: zona dotată cu aparate
  de fitness, zona cu măsuțe pentru joc de șah și table și zona de socializare și relaxare
 • dotarea cu mobilier urban în măsura satisfacerii numărului de vizitatori și a gradului de interes al zonei: bănci, coșuri de gunoi, cișmea de apă potabilă, suport de biciclete

 • racordarea la rețeaua publică de apă pentru cișmea și pentru sistemul de irigații
 • realizarea sistemului de iluminat public
 • sistem de supraveghere video
 • plantarea de vegetație de talie mică, medie și mare

Se va planta un gard viu perimetral pe latura nordică și vestică a terenului, format din Thuya occidentalis cu înălțimi între 1,25 și 1,5 m. De asemenea, se vor planta 20 de arțari cu înălțimi mai mari de 2 metri.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Statistici T5

Parteneri Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax