Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

INCENDIU în Noșlac: Cinci persoane cu arsuri GRAVE, după ce le-a luat foc casa. Trei dintre ele, transportate cu avion militar la Bucureşti

Publicat

incendiu4Un incendiu a izbucnit miercuri seara la o casă de locuit din localitatea Noșlac. Cinci persoane, cu vârste cuprinse între 23 și 82 de ani, au suferit arsuri grave, iar pentru două dintre ele a fost nevoie comă indusă, din cauza leziunilor. Este vorba despre doi bărbaţi şi o tânără, care au suferit leziuni mai grave şi au fost transportaţi cu avion militar la Bucureşti, pentru îngrijiri de specialitate şi alt bărbat şi o femeie, în vârstă de 82 de ani.

Potrivit ISU Alba, cele cinci persoane rănite sunt:

P.S., un tânăr de 23 ani – cu arsuri de gradul II, III și IV la nivelul membrelor superioare, torace posterior și coapse, pe aproximativ 50% din corp, transportat inițial la CPU Aiud, de către echipajul S.A.J. Ocna Mureș;

P.H., un tânăr de 25 ani cu arsură gr. II antebraț drept, arsură gr. II la nivelul capului și feței; transportat la CPU Aiud de echipajul SMURD Aiud;

P.M., o femeie de 82 ani cu arsuri de gr. I și II la nivelul membrului superior stâng și frunte; a fost transportată la CPU Aiud de echipajul SAJ Ocna Mureș;

P.M., un bărbat de 49 ani cu arsuri de gr. II și III pe aproximativ 80% din suprafața corpului și a căilor aeriene; a fost evaluat și asistat de echipajul de terapie mobilă SMURD Alba Iulia (comă indusă).

P.G., o tânără 24 ani cu arsuri de gr. II și III prin flacără pe aproximativ 30% din suprafața corpului, evaluată și asistată de către de echipajul de terapie mobilă SMURD Alba Iulia (comă indusă).

Pentru stingerea incendiului a intervenit Detaşamentul de Pompieri Aiud în cooperare cu SVSU Ocna Mureș și SVSU Noșlac.

Intervenția de stingere a incendiului nu a pus probleme deosebite, incendiul fiind stins în scurt timp de către primele echipaje ajunse la fața locului.

Prioritatea a fost acordarea primului ajutor medical şi transportul la unităţile spitaliceşti a celor 5 persoane surprinse de incendiu în locuinţă.

La faţa locului s-a intervenit cu două autospeciale de stins incendii – una din cadrul Detaşamentului de Pompieri Aiud şi una aparținând S.V.S.U. Ocna Mureş precum si personal din cadrul S.V.S.U. Noşlac – E.P.A. SMURD din cadrul Detaşamentului de Pompieri Aiud, o autospecială T.I.M. SMURD din cadrul Detaşamentului de Pompieri Alba Iulia şi o autospecială T.I.M SMURD de la I.S.U. Cluj, o Autospecială de Transport Personal si Victime Multiple din cadrul I.S.U. Cluj, două ambulanţe de la S.A.J. Alba.

Prin coordonarea Departamentului pentru Situații de Urgență, pacienții P.S., P.M., P.G. au fost preluați de către ambulanța de transport victime multiple Cluj și terapie intensivă mobilă SMURD Cluj, care i-au transportat la Aeroportul Cluj-Napoca, unde au fost preluați de către o aeronavă militară și transportați la Spitalul Clinic de Urgență Chirurgie Plastică, Reparatorie și Arsuri București.

În incendiu au fost afectaţi de radiaţia termică, flacără şi fum aproximativ 40 mp din interiorul casei precum și bunuri, paguba fiind de aproximativ 18.000 lei.

Se continuă cercetarea pentru stabilirea împrejurării în care s-a produs incendiul şi a cauzei probabile a incendiului, potrivit ISU Alba.

“Ministrul Apărării Naţionale a aprobat ca o aeronavă C-27J Spartan a Forţelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni de evacuare medicală, să efectueze miercuri, 30 septembrie,  o misiune umanitară de urgenţă către Aeroportul Cluj-Napoca, pentru transferul către Capitală unor pacienţi adulţi care au suferit arsuri într-un incendiu izbucnit la o locuinţă din localitatea Noşlac, judeţul Alba.

Aeronava militară a decolat de la Baza 90 Transport Aerian de la Otopeni, la ora 22.30.

Pacienţii au fost asistaţi pe timpul zborului de o echipă medicală coordonată de SMURD, echipă sprijinită de locotenent-colonel Dragoş Tudose, medic, caporal Cristinel Panait, paramedic, şi caporal Gabriel Păunescu, salvator, din cadrul Bazei 90 Transport Aerian.

Misiunea a fost executată la solicitarea Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă al Ministerului Afacerilor Interne, iar echipajul a fost format din căpitan-comandor Emil Tecuceanu, locotenent-comandor Ovidiu Dragomir, căpitan Claudia Voicu şi maistru militar Ovidiu Lupu”, transmite MApN.

Revenim cu amănunte.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax