Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Incendiu „intenţionat” la un adăpost de animale din apropierea şoselei de centură din Alba Iulia. Pagube estimate la peste 40.000 de lei

Publicat

pompier

Pompierii din Alba Iulia au intervenit în noaptea de joi spre vineri, pentru stingerea unui incendiu izbucnit pe un teren privat din apropierea şoselei de centură. Aici se aflau mai multe adăposturi de animale, dar şi peste 50 de tone de baloţi de paie şi lucernă. Flăcările au mistuit terenul, dar animalele au fost salvate. Primele indicii arată că focul a fost pornit intenţionat.

Intervenţia ISU Alba a durat mai bine de patru ore, iar pompierii s-au luptat să salveze cele peste 50 de animale, oi, capre şi vaci care se aflau în adăposturi. Pagubele estimate se ridică la suma de 40.000 de lei. Terenul era proprietatea privată a unei persoane din Alba Iulia, iar aceasta a fost prima care a ridicat problema unei acţiuni intenţionate.

La faţa locului s-au deplasat două autospeciale de stins incendii, iar, după finalizarea cercetărilor la faţa locului, oamenii legii au concluzionat că ar putea fi într-adevăr vorba de o mână criminală. Flăcările au mistuit terenul care se afla în apropierea podului de cale ferată de peste râul Ampoi.

Vă prezentăm comunicatul transmis de ISU Alba:

„Detaşamentul de pompieri Alba Iulia a fost solicitat să intervină în data de 19.12.2011, începând cu ora 2.44, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o stivă cu baloţi de lucernă şi paie, pe o proprietate privată din apropierea şoselei de centură a municipiului Alba Iulia. În incendiu au ars aproximativ 50 tone lucernă şi paie în valoare de circa 40 000 lei. Pompierii militari au intervenit cu 2 autospeciale de lucru cu apă şi spumă şi au reuşit izolarea focului de construcţiile care adăposteau 50 animale (25 vaci, 13 oi, 8 capre, 3 cai şi 1 măgar) şi care se aflau la doar câţiva metri de locul incendiului. Au mai fost salvate 1 tractor cu remorcă şi 1 utilaj pentru tocare nutreţ şi câteva anexe gospodăreşti, toate în valoare de aproximativ 200 000 lei. Cauza probabilă de izbucnire a acestui incendiu o reprezintă crearea intenţionată sau din culpă a condiţiilor pentru a genera incendiul.”

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax