Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Incendiu la acoperișul unei case din Șugag. Pagube de 100.000 de lei

Publicat

ac

Un incendiu a izbucnit joi seara în jurul orei 19.30 în comuna Șugag, unde acoperișul unei case a fost cuprins de flăcări. Pompierii din garda Sebeș s-au deplasat la fața locului și au intervenit pentru stingerea focului.

Potrivit ISU Alba, pompierii au fost chemaţi să intervină la ora 19.38, pentru stingerea incendiului izbucnit pe proprietatea lui J.N. S-a intervenit cu două autospeciale de stins incendii, în cooperare cu Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Şugag.

În incendiu a ars acoperişul casei de locuit confecţionat din lemn cu învelitoare din ţiglă pe o suprafaţă de aproximativ 80 %. Pagubele produse se ridică la circa 100.000 lei, iar bunurile salvate la aproximativ 400.000 lei. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului o reprezintă un coş de fum deteriorat.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Unirea” al judeţului Alba doreşte reaminteşte cetăţenilor câteva măsuri ce trebuie luate:

– coşurile de fum vor fi obligatoriu verificate, curăţate, şi reparate de persoane specializate şi autorizate;

– în podul casei coşul de fum va fi obligatoriu tencuit pentru a nu prezenta fisuri prin care ar putea pătrunde scântei ce pot fi surse de aprindere, dacă în zona lui sunt materiale combustibile;

– coşurile şi burlanele pentru evacuarea fumului vor fi construite, întreţinute şi curăţate periodic pentru a nu provoca incendii;

– se va evita încastrarea, în coşuri şi burlane, de elemente combustibile ale acoperişului sau planşeului;

– la trecerea prin acoperiş se lasă o distanţă de cel putin 10 cm între faţa exterioară a zidăriei coşului şi elementele combustibile ale acoperişului.

Foto: arhivă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax