Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

INCENDIU la Alba Iulia. Flăcările au cuprins un teren din zona Pâclişa. Atenţionări de la pompieri

Publicat

foc

incendiu foc vegetatie uscata Pompierii din Alba Iulia au fost chemaţi să intervină, joi seara, pentru stingerea unui incendiu izbucnit în cartierul Pâclişa al municipiului. Din primele date, a fost cuprinsă de flăcări o suprafaţă de vegetaţie uscată.

Reprezentanţii ISU Alba au reamintit recent, în contextul în care mulţi proprietari de terenuri ard resturi vegetale sau menajere prin utilizarea focului deschis, că trebuie să respecte o serie de condiţiii, altfel amenzile ajung până la 25.000 de lei.

Nerespectarea măsurilor specifice la efectuarea arderilor de vegetaţie uscată, mirişti şi resturi vegetale poate avea consecinţe grave asupra comunităţii prin pierderi de vieţi omeneşti, importante pagube materiale şi afectarea mediului înconjurător. Din acest motiv, cunoaşterea şi respectarea strictă a acestora constituie soluţia cea mai simplă şi mai puţin costisitoare, constituind în acelaşi timp o obligaţie morală şi civică a fiecărui cetăţean.

În vederea realizării igienizării terenurilor prin ardere, cetăţenii au obligaţia de a solicita şi obţine, de la autorităţile competente, următoarele documente:

-Permis de lucru cu focul, obţinut de la Primărie

-Aprobare de la Agenţia de Protecţie a Mediului

Se exceptează de la această obligaţie, arderea vegetaţiei uscate şi a resturilor vegetale în cadrul gospodăriilor cetăţeneşti, dar cu respectarea strictă a măsurilor generale de stingere a incendiilor.

Vezi mai multe detalii AICI.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax