Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

UPDATE: Incendiu la o casă din Ighiu. Focul a mistuit imobilul în care locuiau o femeie și fiica acesteia

foc

Publicat

Un incendiu a izbucnit, miercuri dimineața, în jurul orei 2,00 la o casă din comuna Ighiu, județul Alba.

La stingerea focului au intervenit pompierii din Alba Iulia, potrivit unui mesaj ISU Alba. Potrivit martorilor oculari din zonă focul a cuprins acoperișul și ar fi fost provocat de supraîncălzirea unui coș de fum. Casa era locuită de o femeie și de fiica acesteia. Locuința a ars aproape în totalitate. Primarul comunei Ighiu Traian Rusu a declarat pentru Alba24 că Primăria va ajuta familia respectivă să își repare casa. ”Vom acorda un ajutor din bugetul primăriei pentru cele două femei ca să își poată renova casa și dacă va fi nevoie vom face și un apel umanitar pentru strângerea de fonduri.”

UPDATE: Detașamentul de pompieri Alba Iulia a intervenit în această noapte, la ora 01.50, în loc. Ighiu, pe str. Pajiștei, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la acoperișul unei case de locuit, proprietatea lui T.M. Pompierii militari au acționat cu două austospeciale de intervenție și o ambulanță SMURD. Ca urmare a acestui incendiu, au ars acoperișul casei de locuit pe o suprafață de aproximativ 100 mp, saci cu haine și cărți depozitate în podul casei. Cauza probabilă a acestui incendiu o reprezintă un coș de fum deteriorat.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Unirea” al judeţului Alba reaminteşte cetăţenilor unele măsuri pentru această perioadă, şi anume:

  • Verificarea, repararea, izolarea termica si curatarea periodica a cosurilor de evacuare a fumului sunt obligatorii;
  • Cosurile de fum trebuie curatate periodic pentru eliminarea depunerilor de funingine care se pot aprinde sau pot obtura canalele de evacuare;
  • Cosurile de fum trebuie izolate termic fata de elementele combustibile ale planseului sau acoperisului (grinzi, astereala de lemn si altele asemenea)

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax