Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

UPDATE: Pagube de 5.000 de lei după INCENDIU la o casă din localitatea Asinip. Flăcările au pornit de la un coş de fum neprotejat termic

Publicat

Incendiu acoperisPompierii din Aiud au fost chemaţi să intervină, marţi dimineaţa, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o casă din localitatea Asinip, comuna Lopadea Nouă.

Din primele date, incendiul a fost localizat la coşul de fum al imobilului.

Nu au fost persoane rănite.

UPDATE: Potrivit ISU Alba, Detașamentul de pompieri Aiud a intervenit marți, 24 ianuarie, la ora 09:13, în localitatea Asinip, comuna Lopadea nouă, pe strada Principală, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la acoperișul unei case de locuit, proprietatea lui G.T.

Pompierii militari au acționat cu două autospeciale de intervenție și o ambulanță SMURD, în cooperare cu Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Lopadea.

Ca urmare a acestui incendiu, a ars acoperișul pe o suprafață de aproximativ 4 mp și s-a degradat peretele exterior confecționat din lemn pe o suprafață de 10 mp.

Cauza probabilă a acestui incendiu o reprezintă un coș de fum neprotejat termic.

Potrivit ISU Alba pagubele se ridică la suma de aproximativ 5.000 de lei.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Unirea” al judeţului Alba reaminteşte cetăţenilor unele măsuri pentru această perioadă, şi anume:

– Verificarea, repararea, izolarea termică și curățarea periodică a coșurilor de evacuare a fumului sunt obligatorii;

– Coșurile de fum trebuie curățate periodic pentru eliminarea depunerilor de funingine care se pot aprinde sau pot obtura canalele de evacuare;

– Coșurile de fum trebuie izolate termic față de elementele combustibile ale planșeului sau acoperișului (grinzi, astereala de lemn și altele asemenea).

foto: arhivă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax