Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Pagube de 30.000 de lei după INCENDIU la o casă din localitatea Mușca. Focul s-a extins de la un coș de fum

Publicat

pompieri

Un incendiu a izbucnit marți dimineața, la o casă din localitatea Mușca. Pentru stingerea flăcărilor au intervenit pompierii din Câmpeni cu două autospeciale. Pagubele au fost estimate la aproximativ 30.000 de lei.

UPDATE: Potrivit ISU Alba, marți dimineața, la ora 04.44, dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Unirea” al judeţului Alba a fost anunţat despre producerea unui incendiu la o casă de locuit, proprietatea lui C.E. din localitatea Mușca, comuna Lupșa. L

a faţa locului s-au deplasat două echipaje din cadrul Stației de pompieri Cîmpeni, cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă și o ambulanță SMURD.

Ca urmare a acestui eveniment, au fost distruse tavanul și acoperișul casei de locuit confecționat din lemn cu învelitoare din țiglă pe o suprafață de aproximativ 45 mp, instalația electrică și sanitară și s-a deteriorat instalația de încălzire.

S-au salvat şi protejat, în urma intervenţiei, bunuri materiale în valoare de aproximativ 200.000lei, pierderile materiale fiind evaluate la aproximativ 30.000 lei.

În urma cercetărilor, s-a stabilit ca și cauza probabilă de incendiu, un coș de fum necurățat de funingine.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Unirea” al judeţului Alba reaminteşte cetăţenilor câteva măsuri, şi anume:

  • Verificarea, repararea, izolarea termica si curatarea periodica a cosurilor de evacuare a fumului sunt obligatorii;
  • Cosurile de fum trebuie curatate periodic pentru eliminarea depunerilor de funingine care se pot aprinde sau pot obtura canalele de evacuare;
  • Cosurile de fum trebuie izolate termic fata de elementele combustibile ale planseului sau acoperisului (grinzi, astereala de lemn si altele asemenea).

Foto: arhivă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax