Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Fabrica de mobilă din Aiud, distrusă de un incendiu. Pompierii au intervenit opt ore. Pagube de 6 milioane lei

Publicat

Forţele de intervenţie de la ISU Alba au acţionat, duminică după-amiaza, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la fabrica de mobilă din municipiul Aiud. Au intervenit cu 8 autospeciale şi au operat în total timp de opt ore.

A fost cuprins de flăcări iniţial acoperişul imobilului, pe o suprafaţă de 1000 mp. Au fost însă afectate majoritatea clădirilor, pe o suprafaţă estimată la 1500 mp.

Perimetrul incidentului a fost asigurat de trei echipaje de poliţişti, pentru a facilita intervenţia la faţa locului.

Nu au fost înregistrate victime, ci doar pagube materiale. Societatea are asigurare pe clădirile şi bunurile afectate.

Fabrica aparține familiei Godorogea și urma să fie mutată într-o localitate de lângă Aiud, în urma reclamațiilor repetate ale vecinilor. Patronul a sosit la locul incidentului în jurul orei 20.00.

Focul a distrus o hală de producție și mai multe anexe și se presupune că a fost provocat de un scurtcircuit

Un efectiv de 50 de pompieri au acţionat pentru neuntralizarea incendiului, intervenţia fiind dificilă, mai ales că fabrica se află foarte aproape de gospodăriile din zonă. Au reuşit să salveze în totalitate clădirea de birouri şi documentaţiile firmei, însă majoritatea clădirilor din incintă au fost cuprinse de flăcări. Au ars produse finite şi materiale de producţie, un punct critic fiind încăperea în care erau depozitate lacuri şi alte substanţe puternic inflamabile.

La faţa locului a fost formată o comisie care efectuează cercetări în cazul acestui incident.

UPDATE: Vă prezentăm comunicatul ISU Alba:

„În data de 08.07.2012, la ora 17.06, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Unirea al judeţului Alba a fost solicitat, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o fabrică de mobilă din municipiul Aiud. Au fost deplasate la faţa locului 5 autospeciale de lucru cu apă şi spumă, 1 autospecială de salvare de la înălţimi, 1 ambulanţă SMURD, 1 autocamion, 2 autospeciale primă intervenţie şi comandă şi o autospecială grupă operativă. Pentru stingerea incendiului au fost mobilizaţi 50 pompieri militari de la sediul inspectoratului, Detaşamentul de Pompieri Alba Iulia, Detaşamentul de Pompieri Aiud şi Garda de Intervenţie Blaj. În incendiu au ars hale de producţie şi anexe pe o suprafaţă totală de aproximativ 1.500 mp. Au fost distruse acoperişul halelor de producţie, 2 buncăre de rumeguş, atelier mecanic, atelier de tâmplărie, 2 uscătoare material lemnos, sala de prezentare produse finite, centrala termică, utilaje folosite în procesul de producţie, instalaţiile electrice, materie primă (cherestea, rumeguş, etc) şi produse finite. Valoarea  pagubelor este de aproximativ 6.000.000 lei. Acţiunea de stingere a durat peste 8 ore, evitându-se extinderea incendiului la 2 case şi o parohie greco-catolică din imediata apropiere, precum şi la magazia de produse inflamabile (lacuri, vopsele), clădirea de birouri şi alte aterliere şi magazii învecinate. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului este în continuare cercetată de o comisie a inspectoratului.”

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax