Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Incendiu la o pensiune din Vadu Moţilor. Acoperişul clădirii, cuprins de flăcări. Au fost chemaţi să intervină pompierii din Cîmpeni

Publicat

ac

Pompierii de la Pichetul Cîmpeni au fost chemaţi să intervină, joi dimineaţa, în jurul orei 5.00, la un incendiu izbucnit în Vadu Moţilor. Este vorba despre acoperişul unei pensiuni din localitate, care a fost cuprins de flăcări.

Joi, în jurul orei 9.30, pompierii mai acţionau încă pentru a stinge complet incendiul, având în vedere că fragmente din acoperişul din tablă izolat cu vată minerală mai fumega pe alocuri.

Revenim cu amănunte.

foto: arhivă

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.


Publicitate

AIUD

FOTO: Levente Polgar, ultramaratonistul fără o mână din Aiud, a cosit pista stadionului, pentru a putea „alerga decent”

Publicat

Levente Polgar, ultramaratonistul fără o mână din Aiud, a dat un adevărat exemplu de spirit civic.

Sportivul a cosit joi pista Stadionului Metalul din municipiu, pentru a putea „alerga decent”. 

„Azi am cosit culoarele din interior înspre exterior 1, 2, 3, 4. (…) Se poate alerga decent.

Zic să ne bucurăm de sport cât se poate. (…)

Toate sunt suportate de mine în întregime, benzină, ulei amestec, fir motocoasă, timp”, a scris Levente Polgar, pe pagina de Facebook.

sursa, foto: Facebook, Polgar Levente Ioan

 

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Noi investiții în infrastructura medicală, la Spitalul din Blaj. Când urmează să fie dat în funcțiune noul Ambulatoriu

Publicat

Noul Ambulatoriu din Blaj, primul din țară realizat pe fonduri europene, urmează să fie dat în funcțiune până la sfârșitul anului, a transmis joi primarul Gheorghe Valentin Rotar. 

Clădirea nouă cu 5 niveluri (demisol, parter + 3 etaje), construită la standarde europene, va avea 16 cabinete medicale cu săli de tratament. 

„Continuăm investițiile în infrastructura medicală de la Spitalul Municipal Blaj. Mai multe secții au fost reabilitate și modernizate, iar condițiile hoteliere pentru pacienții internați au crescut odată cu achiziționarea de paturi electrice noi.

În această vară au fost realizate următoarele investiții:

  • Au fost achiziționate 150 de paturi electrice, pentru secțiile Obstetrică-Ginecologie și Compartimentul Nou Născuți, Pediatrie, Medicină Internă, Neurologie, Boli Infecțioase și ATI Covid. Paturile sunt reglabile pe înălțime, secțiunile spate și picioare sunt ajustabile și permit poziționarea pentru resuscitarea cardio-respiratorie. În ultimii doi ani au fost înlocuite 85% din paturile de la Spitalul Blaj.
  • Au fost reabilitate și modernizate Secția Psihiatrie, Secția Obstetrică-Ginecologie și Compartimentul Nou-Născuți. Au mai rămas de reabilitat și modernizat secțiile Pediatrie, Interne și Boli Infecțioase, pentru care se fac deja pregătiri în acest sens.
  • A fost înlocuit acoperișul clădirii în care funcționează Secțiile Neurologie și Psihiatrie, cu această lucrare finalizându-se înlocuirea acoperișului la toate clădirile din incinta Spitalului Vechi.

Aceste investiții au fost realizate din fondurile proprii ale Spitalului Blaj, valoarea totală fiind de aproximativ 2 milioane de lei.

Până la sfârșitul anului va fi dat în funcțiune noul Ambulatoriu, primul din țară realizat pe fonduri europene, o clădire nouă, la standarde europene, cu 5 niveluri (demisol + parter + 3 etaje), care va avea 16 cabinete medicale cu săli de tratament.

Obiectivul nostru este ca Spitalul Blaj să ajungă cel mai bun spital de grad 4 din România, pe măsura Blajului european pe care-l construim împreună!

Investim în Blaj, investim în noi”, a scris primarul Gheorghe Valentin Rotar.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Municipiul Alba Iulia va avea în curând o Casă a Căsătoriilor. Primăria caută constructor pentru lucrări de amenajare interioară

Publicat

Municipiul Alba Iulia va avea în curând o Casă a Căsătoriilor. În acest sens, Primăria a lansat miercuri o achiziție pentru lucrări de amenajare interioară a unui spațiu aflat în sediul SPCLEP (fostul sediu BancPost). 

Primăria Alba Iulia a publicat miercuri, 10 august, o achiziție publică ce vizează încheierea unui contract pentru lucrări de amenajare interioară a spațiului de evenimente numit „Casa căsătoriilor”. Potrivit documentației, contractul de achiziție publică urmează să fie încheiat până la 31 septembrie.

Pentru desfășurarea activității specifice, respectiv amenajarea unui spațiu propice pentru oficierea căsătoriilor, Primăria Alba Iulia propune organizarea funcțională a unui spațiu special în sediul SPCLEP. Acest spațiu se află în fostul sediu BancPost.

Pentru amenajarea Casei Căsătoriilor din municipiul Alba Iulia este necesară achiziția de lucrări de amenajări interioare în urma executării cărora să se obțină o refuncționalizare și amenajare a spațiului.

Din punct de vedere funcțional se propune amenajarea unui spațiu interior pe baza proiectului de amenajare achiziționat deja, gândit de designerii de interior We Design.

Durata de execuție a lucrărilor va fi de 60 de zile.

Citeste mai mult
Publicitate

CÂMPENI

FOTO: INCENDIU în Arieșeni. O casă s-a făcut scrum din cauza un scurtcircuit electric. Apel al primarului din comună

Publicat

Un incendiu a izbucnit joi dimineață, în comuna Arieșeni. O casă de locuit a ars din cauza un scurtcircuit electric. 

Potrivit ISU Alba, Stația de pompieri Câmpeni în cooperare cu SVSU Arieseni au fost solicitați să intervină pentru localizarea și stingerea unui incendiu în comuna Arieșeni.

La ajungerea forțelor de intervenție la locul solicitării incendiul se manifesta cu ardere generalizată la o locuință.

ISU Alba a transmis la ora 18,30 că incendiul a fost lichidat și că echipele de pompieri lucrează pentru înlăturarea efectelor negative produse de acesta.

O casă de locuit a ars în totalitate pe aproximativ 200mp .

Cauza probabilă a incendiului a fost stabilită ca scurtcircuit electric.

În urma incendiului nu au fost înregistrate victime.

Pompierii au intervenit cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autospecială de primă interveție și comandă, un echipaj de prim ajutor și o autospecială de stingere cu apă și spumă de la SVSU Arieșeni.

Primarului din Arieșeni, apel pentru ajutorarea familiei care a rămas fără casă

Gheorghe Pantea, primarul comunei Arieșeni, a transmis un apel pentru sprijinirea familiei la care i-a asr casa:  ”În comuna noastră s-a întâmplat o mare nenorocire. În urma unui incendiu o familie și-a pierdut agoniseala de o viață. Este vorba de familia lui Bîte Cornel, epitropul de la biserică.

Fac apel pe această cale la cei care vor să sprijine financiar familia care a rămas fără adăpost. Cont RO52BTRLRONCRT0495934501 Bite Cornel sau direct la Cornel. Dacă cineva dorește să sprijine cu materiale de construcții este foarte bine. Mulțumesc, doamne ajută!”

sursa foto: ISU Alba, Gheorghe Pantea

 

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Statistici T5

Parteneri Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax