Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Cauzele INCENDIULUI de la secția ATI a Spitalului Județean Alba. O lumânare aprinsă de o infirmieră

Publicat

YouTube video

UPDATE: Inspectorul șef ISU Alba, colonelul Cornel Oprișa, a explicat pentru Alba24 ce s-a întâmplat. Incendiul a pornit după ce una dintre infirmiere a aprins o lumânare la căpătâiul unei persoane care a decedat pe secție. 

”Într-un salon în care era o persoană decedată anterior, o infirmieră a vrut să aprindă o lumânare, a scăpat chibritele jos și s-au aprins niște materiale textile, hainele infirmierei… asistenta care era în zonă a încercat să stingă cu o pătură și cu un stingător, nu a reușit… Incendiul s-a manifestat doar în acel salon, s-a inundat cu fum holul secției ATI și, ca victime, infirmiera respectivă a fost cu arsuri pe 25% din suprafața corpului și a fost transportată la UPU cu arsuri la nivelul gambelor, arsuri de gradul 1 și 2 și la nivelul pălmii și o doamnă asistentă cu intoxicație cu fum. I s-a administrat oxigen și acum este în afara oricărui pericol” a spus colonelul Cornel Oprișa.

UPDATE2: Persoana care a suferit arsuri la mâni și picioare a fost transportată la Spitalul de Arși din București.

Știrea inițială:

Un incendiu foarte puternic a izbucnit sâmbătă dimineața la etajul al II-lea al Spitalului Județean de Urgență Alba, într-un salon al secției de ATI. Corpul neînsuflețit al unei persoane deja decedate a suferit arsuri, în timp ce două cadre medicale au avut nevoie de îngrijiri: una pentru arsuri la mâini și la picioare de gradul 1 și 2 și una pentru intoxicație cu fum. 

Incendiul a fost lichidat după o intervenţie a 2 autospeciale de la ISU Alba, o autoscară, 2 ambulanţe SMURD şi 15 subofiţeri.

”Există o victimă decedată, dar nu ca urmare a incendiului. Era decedată înainte de izbucnirea focului”, au transmis reprezentanţii Inspectoratului pentru Situații de Urgență Alba. Pompierii au mai precizat că există 2 adre medicale rănite în urma incendiului: o persoană cu arsuri la mâini şi picioare de gradul 1 şi 2, respectiv o altă persoană întoxicată cu fum. Ambele primesc îngrijiri medicale.

Coincidența face ca doar cu câteva ore înainte de incendiu, în cursul zilei de vineri, 9 martie, la Spitalul Judeţean să fie organizat un exerciţiu ”pentru stingerea unui incendiu produs la etajul 3 al Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba, cu 1 victimă conştientă”.

 

Pompierii au intervenit la exerciţiu cu 1 autospecială de intervenţie de salvare de la înălţime de 42 de metri, 2 autospeciale de stins incendii, 1 ambulanţă SMURD si 10 subofiţeri.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax