Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

UPDATE: Incendiu pe Muntele Mare, aproape de rezervaţia Scăriţa-Belioara, în Alba. 18 hectare de vegetație au fost distruse de foc

Publicat

Pompierii militari din Alba au intervenit de săptămâna trecută pentru neutralizarea unui incendiu de vegetație de pe Muntele Mare, în zona rezervaţiei Scăriţa-Belioara. Luni au fost mobilizaţi 47 de pompieri, care au fost ajutaţi de jandarmi, echipaje Salvamont şi personal de la ocoalele silvice, pentru limitarea propagării incendiului. Reprezentanţii ISU Alba au precizat căerau doar focare răzleţe, iar focul arde subteran, însă se intervine pentru prevenirea extinderii acestuia.

UPDATE: Incendiul a fost lichidat luni seara. În zonă a rămas un echipaj de 5 pompieri care asigură monitorizarea, în cazul în care ar putea exista condiţii pentru reaprinderea focarelor. În total, au fost afectate de foc 18 hectare de teren.

Pompierii militari din Alba au intervenit în zona Muntele Mare, în apropierea rezervaţiei Scăriţa-Belioara, pentru limitarea propagării, lichidarea şi ulterior supravegherea zonei şi a focarelor existente. În zona incendiată greu accesibilă din cauza stâncilor şi a pantelor mari, existau doar focare răzleţe, pentru a căror lichidare totală au acţionat un număr de 47 de pompieri militari de la Detaşamentele de pompieri Alba, Aiud şi Pichetul de pompieri Cîmpeni, în cooperare cu Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Alba, Salvamont Alba, cu voluntari de la Asociaţia Albamont Alba, cu Serviciile Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă Poşaga şi Ocoliş şi cu Ocolul Silvic Privat Muntele Mare.

Nu a fost stabilită deocamdată cauza izbucnirii focarelor de incendiu, însă sunt luate în considerare condiţiile de secetă din ultima perioadă.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax