Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

INCENDIUL de la Alba Iulia: Polițiștii au deschis un dosar penal in rem. Ce vizează ancheta

Publicat

Aproximativ 3000 de tone de deșeuri reciclabile și o clădire de birouri s-au făcut scrum în câteva ore, în urma celui mai mare incendiu din Alba Iulia, din ultimii ani.

Incendiul s-a manifestat pe amplasamentul unui operator economic, în suprafață de 11.000 mp.

Peste 80 de pompieri din Alba Iulia alături de colegi localitățile învecinate, dar și din județele Sibiu și Hunedoara s-au luptat cu flăcările timp de mai bine de trei ore. 

În urma incendiului, o anchetă complexă a început pentru a se stabili cu exactitate ce s-a întâmplat.

Momentan, nu se poate discuta despre o cauză de producere a incendiului. Potrivit reprezentanților ISU Alba, din cauza arealului extins în care s-a produs incendiul, ancheta va fi una complexă pentru a se stabili cu exactitate cauza producerii incendiului.

De asemenea, la nivelul IPJ Alba a fost deschis un dosar penal in rem pentru distrugere din culpă, urmând ca, după ce se va stabili cauza incendiului, să se continue cercetările. Ancheta este coordonată de procurorii din Alba Iulia.

În ceea ce privește poluarea aerului, nici Garda de Mediu la ora actuală nu a finalizat măsurătorile.

default

Însă, pe stația de măsurare a calității aerului din Alba Iulia, s-au înregistrat valori crescute de PM 10. Mai exact, la ora 18.00, valoarea de PM 10, a ajuns la 86.8056 micro grame pe metru cub.

Reamintim că marți, în jurul orei 14.20, un incendiu puternic a izbucnit la un depozit de materiale reciclabile de la ieșirea din Alba Iulia. Cu repeziciune focul s-a extins în tot depozitul, dar a cuprins și clădirea de birouri din curte.

Au fost momente tensionate în lupta pompierilor cu flăcările din cauza faptului că la nici 20 de metri distanță de partea stângă a depozitului cuprins de flăcări se afla o benzinărie, iar aproape gard în gard cu flăcările se afla o cisternă de combustibil.

În prima a misiunii de stingere a incendiului, pompierii s-au canalizat pe răcirea continuă a cisternei, și controlul focului de lângă benzinărie.

Lupta cu flăcările a angrenat pompieri alături de mai multe autospeciale.

Mai mult de atât a fost captată și apa dintr-un lac din apropiere pentru a fi utilizată la stingerea flăcărilor.

După mai bine de trei ore, incendiul a fost stins.

Pe toată durata intervenției, ieșirea și intrarea în Alba Iulia a a fost blocată de oamenii legii pentru a permite accesul autospecialelor de pompieri în zonă, dar și pentru a realiza o zonă de protecție.

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. eu

    miercuri, 18.08.2021 at 13:22

    Cine a dat aprobare pt acest asa-zis centru de recilcare,cine a semnat si avizt ok pt functionare si apoi a controlat in acesti ani?A fost un dezastru fara nici o urma de organizare,fix la intrare in oras,sa aiba ce admira si mirosi cei care vin dinsre Cluj,plus vecinii de la ambient si sews.Carton si plastic imprastiat pe tot campul,printre buruinei de 2metrii,sobolani si mizerie de secol 10!Era inevitabil incendiul,provocat sau nu,o sa vada cei care ancheteaza asta,dar nu pot intelege cum a fost lasat sa-si desfasoare activitatea!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax