Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Incendiul de la casa de copii din Tiur – Blaj a fost provocat de un adolescent. S-a răzbunat pe un tânăr din centrul familial şi a dat foc clădirii

Publicat

Ipoteză surprinzătoare a poliţiştilor în cazul incendiului de sâmbătă seara, care a distrus în proporţie de 80% Casa de tip familial din localitatea Tiur, lângă Blaj şi a lăsat fără adăpost 11 copii cu probleme sociale. Incendiul ar fi fost provocat de un adolescent de 16 ani care avusese un conflict cu unul dintre tinerii din centrul respectiv.

Poliţiştii din Blaj l-au identificat, joi, pe principalul suspect de distrugere prin incendiere în acest caz. Din primele cercetări efectuate, a rezultat că sâmbătă seara, în jurul orei 20.40, S.P.S. (16 ani), din Blaj, “pe fondul unei relații de dușmănie cu unul dintre minorii instituţionalizaţi în cadrul casei de tip familial, a provocat incendiul la acoperişul clădirii”, transmit reprezentanţii IPJ Alba.

Reamintim că sâmbătă seara, Casa de tip familial din localitatea Tiur, în apropiere de Blaj a fost mistuită de flăcări. Cei 11 copii şi îngrijitorul au reuşit să se salveze la timp şi au fost transferaţi la centrul din Blaj.

La sosirea echipajelor ISU, incendiul se manifesta pe toată suprafaţa acoperişului. Acesta s-a dezvoltat foarte rapid din cauza materialelor combustibile din care era construit acoperişul – plăci bituminoase ondulate pe structură de lemn, transmit reprezentanţii ISU Alba.

Pompierii militari au intervenit cu două autospeciale de stins incendii şi o ambulanţă SMURD.

Au ars acoperişul casei confecţionat din lemn cu învelitoare din plăci bituminoase ondulate pe o suprafaţă de aproximativ 250 mp, 12 paturi cu lenjeria aferentă, mobilier din camera de zi, haine (aproximativ 150 kg), patru birouri şi scaune din lemn, 12 dulapuri de haine din lemn, 11 uşi de interior din pvc, 2 uşi de exterior din pvc cu geam termopan, 10 ferestre din pvc cu geam termopan, patru mese cu 12 scaune din sala de mese, materiale şi rechizite şcolare copii.

foto: arhivă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Pingback: Incendiu la centrul de plasament din Blaj. Pompierii au intervenit cu două autospeciale | Alba24

  2. Pingback: UPDATE: Incendiu la centrul de plasament din Blaj. A ars mobilier în valoare de 3.000 de lei. Flăcările au pornit de la un scurtcircuit | Alba24

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax