Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

INCENDIUL de la casa de tip familial din Tiur | Poliția l-a identificat pe autorul distrugerii: Un minor de 14 ani, care locuiește în așezământ

Publicat

Poliția l-a identificat pe autorul distrugerii provocate miercuri la casa de tip familial din Tiur-Blaj, într-un incendiu. Este vorba despre un minor care locuiește în așezământ, care a dat foc unei camere, provocând pagube de 4.500 lei.

Citiți și: Al doilea INCENDIU la casa de tip familial din Tiur-Blaj, la doar două luni după ce copiii s-au întors în centru. Clădirea a fost distrusă de flăcări în octombrie şi renovată

În urma cercetărilor efectuate de poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Blaj, a fost identificată persoana suspectată că, miercuri după-amiaza, a provocat un incendiu la o casă de tip familial din municipiul Blaj.

Este vorba despre un minor în vârstă de 14 ani, care locuieşte în casa de tip familial şi care a provocat incendiul într-una dintre camerele casei, cauzând un prejudiciu în valoare de 4.500 de lei.

Faţă de minor, cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de distrugere prin incendiere, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 253 alin. 4 din Codul Penal.

În momentul izbucnirii incendiului, în casă se aflau 10 copii şi un îngrijitor care s-au autoevacuat fără probleme.

Pompierii militari au intervenit cu două autospeciale de stins incendii și o ambulanță SMURD.

Ca urmare a incendiului au ars un pat, un dulap și pardoseala pe aproximativ 2 mp și s-au degradat tavanul și un geam de termopan.

Reamintim că, în luna martie, cei 10 copii aflaţi în sistemul de protecţie specială la casa de tip familial din localitatea Tiur-Blaj s-au mutat din nou în această locaţie, după ce imobilul a fost renovat cu de o fundaţie din Baia Mare, care a încheiat protocol cu DGASPC.

În luna octombrie a anului trecut un adolescent de 16 ani a provocat incendiul la casa de tip familial după ce avusese un conflict cu unul dintre tinerii din centrul respectiv. Atunci, copiii şi îngrijitorul au reuşit să se salveze la timp şi au fost transferaţi la centrul din Blaj.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax