Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

INCENDIUL de la COLECTIV: A murit şi toboşarul trupei „Goodbye to Gravity”. Numărul victimelor a ajuns la 45

Publicat

Picture 064 Bilanțul tragic după incendiul din Clubul “Colectiv” a ajuns la 45 de oameni care şi-au pierdut viaţa. Duminică seara, un membru al trupei “Goodbye to Gravity”, rănit în incendiul din 30 octombrie, care se afla într-un avion ce-l transfera la un spital din Elveția, a decedat. Este vorba despre toboşarul trupei care a concertat în clubul bucureştean, Bogdan Enache.

Duminică au mai fost anunţate două decese la Spitalul Floreasca şi altul la Spitalul de Arşi.

Sâmbătă dimineaţa au fost trei decese înregistrate la Spitalul de Arşi şi la cel Universitar din Bucureşti, au urmat alte două în străinătate, respectiv în Olanda, acolo o parte dintre tinerii răniţi au fost transportaţi pentru intervenţii medicale de specialitate. Ulterior, a mai fost anunţat un caz la Spitalul Floreasca şi după-amiaza, încă unul la Spitalul de Arşi din Bucureşti.

Sâmbătă seara, au fost anunţate alte două cazuri de deces, unul la Spitalul „Bagdasar-Arseni“ (o tânără) şi altul la Spitalul Floreasca.

Potrivit unor surse medicale de la Spitalul de Arşi, citate de Agerpres, pacientul a suferit un stop cardio-respirator în avion, el fiind resuscitat de personalul medical timp de 70 de minute. De altfel, aeronava se reîntorcea în țară din cauza agravării stării de sănătate a pacientului.

O aeronavă tip Cessna Citation a Inspectoratului General de Aviație plecase duminică, în jurul orei 16.20, către Zurich, Elveția, pentru transferul unui pacient rănit în incendiul de la clubul „Colectiv”.

„La solicitarea Departamentului pentru Situații de Urgență al Ministerului Afacerilor Interne, o aeronavă tip Cessna Citation a Inspectoratului General de Aviație, special dotată medical pentru transportul aerian al victimelor, a plecat duminică, în jurul orei 16,20, către Zurich, Elveția, într-o misiune umanitară de urgență, pentru transferul unui pacient rănit în incendiul de la clubul „Colectiv”, preciza MAI într-un comunicat remis presei.

Dintre membrii trupei „Goodbye to Gravity”, pe lângă toboşarul Bogdan Enache, şi-au mai pierdut viaţa în urma incendiului din 30 octombrie chitariştii Mihai Alexandru şi Vlad Ţelea, iar ceilalţi doi sunt grav răniţi.

În total, 14 oameni au încetat din viaţă în acest weekend:

Duminică

Spitalul ”Floreasca”:

Alexandra Rădulescu (26 de ani, din Braşov – era barman în Clubul “Colectiv”)

Ayberk Manci (student Erasmus – studii economice, cetăţean turc)

Spitalul de Arşi:

Dan Matei Alexandru (26 de ani din Bucureşti)

Bogdan Enache (toboşarul trupei „Goodbye to Gravity”; a murit în drum spre Elveţia, unde urma să fie transferat cu o aeronavă IGA)

Sâmbătă

Spitalul de Arşi:

Ionuţ Cosmin Popescu (32 de ani, din Focşani, lucra în Bucureşti; prietena tânărului, Alexandru Chelba (33 de ani, fotograf)

Monica Tănăsoiu, 35 de ani, din Ploieşti, a murit în noaptea incendiului)

Daniel Ciobanu (39 de ani, chitaristul trupei Prea Târziu, urma să fie transferat la un spital din Israel)

Spitalul SRI „Agrippa Ionescu”:

Tullia Ciotola (20 de ani, studentă Erasmus, din Italia; a murit la la Rotterdam)

Florin Popescu (35 de ani, din Bucureşti, bodyguard la Clubul “Colectiv”; a murit în Olanda)

Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti :

Ionuţ Maior (27 de ani, din Bacău; soţia acestuia este internată la acelaşi spital).

Spitalul „Bagdasar Arseni”:

Mavi Serian (25 de ani, din Constanţa, angajată la Oracle).

Spitalul “Floreasca”:

Adrian Popa (29 de ani).

Andra Elena Toader (30 de ani, din Bacău; fotograf).

Numărul pacienților aflați în stare critică și gravă depășește 30, o parte dintre aceștia urmând a fi transferați în unități medicale din alte țări, a declarat, duminică, ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu.

„În continuare sunt pacienți critici, în continuare sunt pacienți în stare gravă internați în România, numărul acestora depășește 30. O parte dintre ei vor fi transferați în seara aceasta. Toți ceilalți rămân în îngrijire medicală în România, trebuie să aveți încredere în medicii români”, a spus ministrul.

Șapte pacienți erau internați pe Secția de terapie intensivă a Spitalului de Arși, dintre aceștia unul neintubat iar alți șase intubați, a declarat, duminică, directorul medical Cristian Nițescu.

„Șapte pacienți sunt la Terapie Intensivă, încă 12 pe secțiile obișnuite. Din cei 7 care sunt pe terapie intensivă, unu este neintubat, șase intubați și din cei intubați pentru doi se fac demersurile pentru a pleca, unul la un spital din Zurich (Elveția) și unul în Finlanda. Doi sunt netransportabili și la două persoane familia nu a fost de acord să plece în străinătate. Ca stare generală, doi sunt în stare foarte critică, mai sunt patru care sunt în stare gravă dar stabilă, încă un pacient care este pe terapie intensivă dependent de oxigen dar este într-o stare mulțumitoare”, a precizat Nițescu.

El a confirmat că unul dintre membrii trupei care cânta în ”Colectiv” când s-a produs incendiul va pleca în Elveția deși inițial se făcuseră demersuri pentru a pleca în Franța.

„Au plecat doi pacienți, unul printr-o Fundație în Israel, celălalt a plecat în Belgia după ce niște medici de acolo au venit și au selectat pacienții din spitalele bucureștene. Cei doi sperăm să plece în cursul zilei de astăzi”, a mai spus medicul chirurg.

Întrebat dacă s-a întârziat cu plecarea răniților în străinătate, Nițescu a spus că este foarte greu de spus având în vedere că în primele trei zile, după cum bine este știut, este perioada de șoc combustional în care trebuie ca răniții să fie stabilizați și abia după aceea operați și susținuți din punct de vedere al terapiei intensive.

„Foarte greu de cântărit o asemenea decizie și probabil că fiecare caz trebuie individualizat în condițiile în care sunt atât de mulți și la atâtea spitale”, a spus medicul. El a menționat că deja au fost externați doi pacienți în cursul zilei de vineri.

”Mai sunt 12 pacienți gravi dar aproape toți au suferit intervenții chirurgicale cu toate că suprafața lor de arsură nu a fost foarte mare. Probabil că în zilele următoare se vor mai externa dar nu foarte mulți”, a declarat directorul medical.

sursa: agerpres.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax