Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO/VIDEO: Incendiul de Notre-Dame prin ochii unui albaiulian. Cristian Filimon trăiește de 15 ani la Paris

Publicat

YouTube video

Cristian Filimon este din Alba Iulia, dar trăiește de 15 ani la Paris. Incendiul de la Nôtre-Dame a creeat emoție intensă în rândul parizienilor și al turiștilor.

Mii de oameni, printre care și artiști, istorici de artă și jurnaliști s-au strâns în zonă, pe malurile Senei și au privit tăcuți și neputincioși cum focul distruge acoperișul unei clădiri simbol la nivel mondial, a explicat acesta pentru Alba24.

d

”Este o mare emoție aici la Paris, toată lumea vorbește doar despre asta, inclusiv turiștii sunt afectați. Fumul s-a văzut din cele mai îndepărtate locuri ale orașului. Oamenii s-au pus în genunchi și s-au rugat, chiar și turiștii, nu doar localnicii. Astăzi, lumea a mers în zonă, am mers și noi. Peste tot, foarte multă lume. Poate de la distanță să nu pară atât de dramatic, dar aici așa se simte. Este poate cel mai vechi simbol al Parisului, un loc care a inspirat cultura franceză și europeană” a spus Cristian Filimon.

n

Vezi și: VIDEO: INCENDIU puternic la Catedrala Notre-Dame din Paris. Acoperișul, cuprins de flăcări

Acesta are 40 de ani și trăiește la Paris, alături de soția sa, Cristina Toporan și cele două fiice. Este acolo de 15 ani și spune că se poate face o paralelă cu atentatele prin care a trecut în anii trecuți capitala Franței, ”din punctul de vedere al sentimentului general care se resimte pe stradă și în toate mediile în care ieșim”.

Citește și: FOTO: Cum arată catedrala Notre-Dame din Paris, după incendiul devastator. Primele imagini din interior

”Oamenii spun că paguba este irecuperabilă. Cu siguranță că va fi refăcut acoperișul catedralei, a spus și Macron aseară la televizor, când s-a adresat francezilor, dar în acest foc a dispărut o mare parte din farmecul și misterul acelui loc. Podul acela, spunea vecina mea franțuzoaică, era unul dintre misterle Parisului”, a adăugat Cristian.

notre dame

Foto/video: Cristina Toporan

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax